Deel dit artikel
-

Nieuw dashboard toont online beschikbaarheid van banken

Betaalvereniging Nederland toont voortaan real time de beschikbaarheid van internetbankieren en mobiel bankieren van zeven Nederlandse banken. Dat doet de vereniging aan de hand van een online dashboard.

Eenvoudige icoontjes en kleuren op het dashboard bieden een ‘volledig en betrouwbaar beeld’ van de actuele online beschikbaarheid van de zeven deelnemende banken ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank en Triodos Bank.

Iedereen kan op het dashboard direct zien of bij de deelnemende banken online kan worden gebankierd, met een desktop of laptop, dan wel met een smartphone of tablet (mobiel bankieren). De Betaalvereniging toont naast de actuele beschikbaarheid ook de historische beschikbaarheid van internetbankieren en mobiel bankieren van deze banken.

Consumenten vertrouwen steeds meer bankiersdiensten, bijvoorbeeld om hun actuele saldi op te vragen, om betaalopdrachten te verstrekken en om af- en bijboekingen te controleren. Daarom is transparantie gewenst, zegt de Betaalvereniging.

Of er veel naar gekeken zal worden is de vraag. In 2015 was de gemiddelde online beschikbaarheid van de banken 99,7 procent.

banken

Deel dit bericht

6 Reacties

Ruud

Dit is er toch al lang? http://beschikbaarheid.ideal.nl/

Piet

iDEAL is natuurlijk wat anders dan internetbankieren.

David

Ik mis bunq.. en Knab.. Wtf.. (boze emoji)

Jasper

Ben ik de enige die denkt: Waarom lees ik dit? Wie vindt dit nou een boeiende update om te lezen. Het is niets anders dan een super simpele pagina die aangeeft dat alle bekende banken online bankieren hebben op alle devices…

Peter de Ruiter

Ik ben het eens met Jasper. Het zou bijvoorbeeld wel interessant zijn als je kunt zien welke banken real-time werken, niet alleen tijdens kantooruren. Maar dan wordt het lijstje wel kort denk ik.

Sybolt Ettema

Je had altijd deze nog http://www.ideal-status.nl/ met realtime succes en fout gegevens, erg handig om in je website te gebruiken. Maar ook dat lijkt niet meer actueeel, zie er geen bunq bij staan

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond