Deel dit artikel
-

Online onderwijsplatform edX omarmt MIT hoogleraar Walter Lewin

MIT-hoogleraar en TU Delft alumnus Walter Lewin voegt zijn inmiddels razendpopulaire Electricity and Magnetism cursus toe aan edX. EdX is een platform voor online onderwijs, waarmee onder meer MIT en Harvard cursussen (zogenoemde MOOCs) toegankelijk willen maken voor iedereen, waar ook ter wereld.

Steeds meer gerenommeerde universiteiten wereldwijd publiceren hun beste cursussen als ‘Massive Open Online Course’ (MOOC). Er bestaan inmiddels meerdere platforms waarop MOOCs gepubliceerd worden, zoals Udacity, edX en Coursera. Ook de TU Delft zal dit jaar met MOOCs starten en maakt binnenkort bekend op welk platform die gepubliceerd zullen worden.

In november 2012 was Lewin nog bij de TU Delft, waar hij voor een groep van ongeveer duizend scholieren zijn Regenboog-college voor het eerst in het Nederlands gaf. Het was de eerste keer in zo’n 40 jaar dat Lewin college gaf in het Nederlands. In 2011 gaf hij het college in Delft al in het Engels voor studenten van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechnologie. Bekijk het college dat Walter Lewin in 2011 gaf aan de TU Delft.

Lewin (1936) heeft meer dan veertig jaar gedoceerd aan het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT) in de Verenigde Staten. Hij promoveerde in 1965 aan de TU Delft in de kernfysica. Direct daarna begon hij aan het MIT bij de onderzoeksgroep röntgenastronomie, een vakgebied waarvan hij een van de pioniers is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond