Deel dit artikel
-

Protesten in 50 Duitse steden tegen ACTA, overheid stelt ratificatie uit

Duitsland stemt voorlopig nog niet in met het omstreden ACTA-verdrag. Het volgt daarmee Polen, Tsjechië, Letland, Slowakije en Slovenië, die zich niet in de voorgenomen regelgeving kunnen vinden.

Een formele reden voor het uitstel is niet genoemd, maar justitieminister Sabine Leutheusser-Schnarrenberger (FDP) wil naar eigen zeggen eerst het debat in de EU afwachten.

Directe aanleiding lijken echter de protesten morgen in vijftig Duitse steden, waartoe onder meer de Chaos Computer Club, de Groenen en de Piratenpartij hebben opgeroepen. Ook in andere Europese steden worden zaterdag protesten georganiseerd.

Het ACTA-verdrag moet het intellectueel eigendom beschermen en legt ook afspraken vast over copyright en internetgebruik. Het moet onder meer een einde maken aan de verkoop van namaakproducten (waaronder generieke medicijnen) en illegaal downloaden.

Van alle landen die aangesloten zijn bij de Europese Unie hebben 22 regeringen al getekend. Nederland moet nog een besluit nemen. De stem van de PVV lijkt daarbij beslissend te zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond