Deel dit artikel
-

Samsung geeft winstwaarschuwing af

Samsung heeft een winstwaarschuwing afgegeven voor het kwartaal dat eindigt in juni. Het Zuid-Koreaans bedrijf verwacht 24 procent minder winst onder meer door tegenvallende smartphone- en tabletverkopen.

De winst komt dit keer uit op 7,1 biljoen won (omgerekend 5,1 miljard euro), lager dan de verwachtingen van analisten, die rekening hielden met 8 biljoen.

Samsung lichtte de cijfers dinsdag uitgebreid toe. Zo zouden de smartphoneverkopen in China en Europa onder druk staan door hevige concurrentie. In China stellen consumenten de aankoop ook uit vanwege aanstaande 4G modellen. Verder vervangen consumenten tablets minder vaak dan smartphones. Samsung kampt al langer met tegenvallende cijfers nu de smartphone-markt verzadigd raakt. Ook de sterke won ten opzichte van de dollar is een oorzaak.

Samsung verwacht voor het derde kwartaal een hogere winst door de introductie van producten met 4G-technologie in China.

Er was maandag overigens ook al slecht nieuws. In Brazilië hebben zo’n twintig gewapende overvallers een fabriek van Samsung overvallen. Ze gijzelden het personeel en namen voor tientallen miljoenen aan computers en smartphones mee.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond