Deel dit artikel
-

Geen omzetgroei voor TomTom

TomTom heeft in het tweede kwartaal ten opzichte van vorig jaar nauwelijks vorderingen geboekt. De omzet bleef op 265 miljoen euro steken. Wel verdient TomTom aanzienlijk meer aan zijn producten en diensten: 12 miljoen versus 3 miljoen vorig jaar om deze tijd.

Analisten hadden rekening gehouden met een omzet van 272 miljoen euro en 3 miljoen euro winst.

De omzet van de consumententak liep verder terug naar 157 miljoen euro, terwijl juist hier de innovatie plaatsvindt met actiecams en gps horloges. Met deze producten hoopt TomTom zich minder afhankelijk te maken van navigatiekastjes.

Telematica en automotive boekten de meeste groei. In de verslagperiode tekende TomTom een belangrijk contract met Volvo Cars.

Het Nederlandse bedrijf houdt rekening met een jaaromzet van krap 1 miljard euro.

Deel dit bericht

5 Reacties

Marco

Waarom zo’n negatieve focus bij de kop van het artikel? Winst 4x hoger dan verwacht. Groei automotive en goede deals. Had van Emerce meer trots op de tech industrie van NL verwacht. Jammer. Misschien toch maar abo opzeggen!

censurion

Kop had ook kunnen zijn: Winst 4x zo hoog als verwacht……..of Omzet in lijn van verwachting maar winst 4x zo hoog….

Jan Libbenga (Emerce)

Inderdaad, mooie deals en een winstsprong, zoals ook gewoon vermeld. Maar de onderliggende trend vinden we belangrijker: de teruglopende omzet uit de consumentenmarkt is toch wel enigszins zorgelijk, aangezien daar momenteel de belangrijkste innovatie plaatsvindt. Denk aan de horloges en actiecams die het bedrijf de afgelopen tijd heeft gelanceerd. Verduidelijking in de tekst aangebracht.

Marco

@jan als jullie je een beetje in TomTom verdiepen zal je zien dat automotive en de ontwikkeling van toekomstige zelfrijdende auto’s de belangrijkste innovaties bij TomTom zijn. Valt me echt tegen van Emerce

Rogier

TomTom ontwikkelt momenteel niets op het gebied van zelfrijdende auto’s. Ze hebben een 3D kaart van Nederland die ‘op termijn’ ook geschikt zou kunnen worden voor zelfrijdende auto’s.

De wetgeving is er bovendien helemaal niet klaar voor, en na de recente ongelukken met Tesla gaat het allemaal veel langer duren dan menigeen denkt. Als TomTom hier al geld mee gaat verdienen zijn we 20 jaar verder.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond