Deel dit artikel
-

‘Twitter minstens 11 miljard dollar waard’

De beurswaarde van Twitter wordt geschat op zo’n 11 miljard dollar. Analist Greencrest baseert dat bedrag mede op basis van de belangstelling die Apple (ooit) voor het bedrijf had.

Greencest verwacht een zeer goed jaar voor het sociale netwerk, dat steeds beter leert om inkomsten te genereren. De meest recente waardeschatting, bij een financieringsronde in 2011, kwam uit op acht miljard dollar. Nu ligt die dus veel hoger.

Twitter heeft vooralsnog geen beursplannen. Medeoprichter Jack Dorsey heeft telkens verklaard dat een IPO eerder een mijlpaal dan een doel op zich is.

Niettemin houdt Greencrest rekening met een beursgang in 2014. De voorbereidingen zouden dan dit jaar al moeten beginnen. Volgens Greencest heeft Twitter een sterk management met onder meer Mike Gupta (ex-Zynga) als CFO. Vorige maand werd het record van tweehonderd miljoen actieve gebruikers bereikt.

Afgelopen jaar zouden de advertentie-inkomsten goed moeten zijn voor 350 miljoen dollar, volgens schattingen van TechCrunch. Dit jaar zou de grens van één miljard dollar wel eens gepasseerd kunnen worden, maar wellicht is dat iets te optimistisch. Naar verluidt houdt Twitter zelf rekening met zeshonderd tot 650 miljoen dollar. Daarvan komt de helft van mobiele advertenties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond