Deel dit artikel
-

Video verdwijnt weer achter de betaalmuur

Sites als Maxim, Radar Online, Guitar World en USA Today Sports Media zetten video’s weer achter een betaalmuur. Gratis kijken kan, maar dan wel de reclame uitkijken. Of een enquête invullen.

Preroll-video’s leken een populair advertentiemedium toen ze werden geïntroduceerd. Nu is de nieuwsgierigheid zo goed als verdwenen. Sterker nog: de pre-roll advertentie gaat de banner achterna. Volgens een poll uit 2012 kijkt maar dertig procent van de Amerikaanse internetgebruikers een videoboodschap helemaal uit. De rest klikt hem weg zodra dat kan, meestal na vijftien seconden.

Een aantal Amerikaanse sites experimenteert volgens AdAge daarom met Content Unlock van Genesis Media. Dat bedrijf zet video’s of fotoalbums per definitie achter slot en grendel, waarna gebruikers de keuze hebben om voor toegang te betalen, een advertentie of reclame te bekijken of een enquête in te vullen. Daarbij kijkt het systeem ook naar het profiel van de gebruiker, voor zover die gegevens beschikbaar zijn.

Genesis Media wil niet meteen de pre-roll reclame bij gratis aanbod vervangen. De gemiddelde kijker hoe dan ook dwingen tot kijken zou geen verstandige zet zijn. Daarom richt het bedrijf zich op uitgevers die nu reeds betaalde content aanbieden. Die hebben voortaan extra mogelijkheden om gebruikers toegang tot video’s te verschaffen. Na het kijken van een reclameboodschap zou een krantensite de gebruiker bijvoorbeeld vijf gratis artikelen kunnen aanbieden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Erik Bakker

Is helemaal prima. Geef de consument de keuze. Zo wordt ook gelijk weer duidelijk wat nu de waarde is van kwalitatief goede informatie. Die is niet gratis verkrijgbaar. De gratis informatie is óf achterhaald, of doorspekt met (meer of minder expliciete of soms zelfs subliminale) ‘extra’ boodschappen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond