Deel dit artikel
-

VR-bril Oculus Rift volgend jaar te koop

Het gaat nog even duren, maar de langverwachte virtual reality-bril van Oculus Rift zal vanaf 2016 dan toch echt te koop zijn.

Afgelopen donderdag presenteerde Oculus de bril op een speciaal evenement, voorafgaand aan de E3-gamingbeurs. Hier is bewust voor gekozen, omdat de bril voornamelijk gericht zal zijn op gamers. Er werden weinig specificaties bekend gemaakt, zoals gewicht en aansluitmogelijkheden. Wel weten we dat de display bestaat uit twee losse OLED-schermen met verstelbare tussenafstand, samen met een resolutie van 2160×1200 pixels.

Als je deze vergelijkt met de resolutie van de Samsung Gear VR in combinatie met een Galaxy S6 van 2560 x 1440, is deze lichtelijk teleurstellend te noemen. Verder is er eenvoudig afneembare koptelefoon en heeft de bril een externe sensor die bewegingen van het hoofd detecteert.

De Rift wordt standaard geleverd met een draadloze Xbox One controller. Oculus werkt echter ook nog aan de Oculus Touch, een draadloze controller die het mogelijk maakt om beide handen te gebruiken in de virtuele wereld.

Oculus is een samenwerking met Microsoft aangegaan en kan met de streaming technologie van Windows 10, Xbox One games streamen naar de Oculus Rift. Dit zijn geen speciale Xbox One games voor de Rift, maar geeft de mogelijkheid om de game op een virtueel scherm te spelen in de bril. Leuk, maar niet waar de meeste gamers op zitten te wachten. De games speciaal voor de Rift worden gemaakt voor de Unity of Unreal Engine 4. Je zult er dan wel een computer bij nodig hebben met minstens een i5 processor en een NVIDIA GeForce GTX 970 of AMD 290 grafische kaart.

Wat de bril precies gaat kosten is nog niet bekend en de releasedatum is ergens in het eerste kwartaal van 2016.

Deel dit bericht

1 Reactie

B Claessen

Leuk om te vermelden is dat Oculus (het bedrijf achter de Rift) onlangs het bedrijf Pebbles heeft ingelijfd, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in handbesturing voor virtual reality. Daardoor gaan gebruikers in de toekomst geen controller meer gebruiken, waardoor de ervaring nog veel realistischer wordt..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond