Deel dit artikel
-

Webwinkels kwamen decembermaand goed door

Nederlandse webwinkels zijn in de decembermaand goed bereikbaar geweest. Dit blijkt uit onderzoek van Webshopuptimes.nl. De gemiddelde bereikbaarheid was in december 99,84 procent net iets beter dan in de maanden daarvoor.

Het grote aantal bestellingen heeft niet tot grote overbelasting geleid. Van de grootste webshops is alleen bol.com een paar keer onbereikbaar geweest, Wehkamp en Zalando hielden het bij één of twee minuten storing midden in de nacht. Gemiddeld had een webshop 4,3 storingen in de maand december, variërend van één minuut tot vele uren lang.

Voor het onderzoek (resultaten hier) werden ruim dertienhonderd bekende en minder bekende webshops al bijna een jaar lang iedere vijf minuten gecontroleerd op bereikbaarheid.

Berichtendienst WhatsApp maakte gisteren bekend dat het in de nacht van 31 december achttien miljard berichten heeft verzonden. Het vorige dagrecord dateerde van augustus (tien miljard). De populariteit van WhatsApp is ook terug te zien in cijfers van Nederlandse telecomproviders. Het dataverkeer bij KPN (zoals via WhatsApp) liet rond de jaarwisseling bijna een verdubbeling zien ten opzichte van vorig jaar, terwijl het aantal sms’jes halveerde. Het dataverbruik van T-Mobile groeide vergeleken met vorig jaar met 78 procent.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond