Deel dit artikel
-

NU.nl opent journalistiek ‘innovatielab’

Onder de naam NUlab opent NU.nl een tijdelijke proeftuin waarin wordt gezocht naar innovaties voor de journalistiek.

Eind volgende maand gaat NUlab van start voor de duur van twee maanden. In die periode kunnen creatievelingen en ondernemers ideeën aandragen om de journalistiek te veranderen.

De uitnodiging leest: “[We nodigen] uit om mee te denken en bouwen aan nieuwe producten en diensten rondom het produceren, het bundelen en distribueren van journalistieke content.”

Op 23 oktober wordt het hoe, wat en waarom achter het initiatief uit de doeken gedaan in Studio Desmet in Amsterdam.

Initiator NU.nl werkt voor dit project samen met MakerStreet, een netwerk van digitale kenners onder leiding van Joris van Heukelom.

Los van dit initiatief bestaat al jaren het Stimuleringsfonds voor de Pers. Dat gaat een stap verder dan het indexeren van ideeën, want helpt ze ook financieren. Gisteren werden de veertien initiatieven bekend die meedingen om een subsidie uit de pot van 450.000 euro.

Foto: Kevin Lim (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Oli4B

Als eerste innovatie gaan ze een spellchecker toepassen…

Rick

En daarnaast is het Stimuleringsfonds voor de tweede keer van start gegaan met The Challenge, gericht op jonge journalisten met vernieuwende journalistieke ideeën en het begeleiden daarvan. De ideeën kunnen tot 1 november worden ingediend via persinnovatie.nl/challenge.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond