Deel dit artikel
-

Nieuwe Rocket-starter: verhuur fysieke opslagruimte

Het jongste initiatief van incubator Rocket Internet is SpaceWays. Dat is een online dienst waar gebruikers voor een laag tarief veilig ruimte kunnen huren in opslagloodsen.

SpaceWays ging naar eigen zeggen in acht weken van idee naar product en ging gisteren live in Londen. Inwoners van de Britse hoofdstad met te veel spullen en te weinig ruimte kunnen na de grote schoonmaak hun overtollige boedel elders in het land laten opslaan.

Normaalgesproken breng de klant zelf zijn spullen naar een Citybox, Surguard of Allsafe. Bij de Rocket-starter werkt het andersom. Het bedrijf, met nu tien man in dienst, brengt de opbergdozen gratis en haalt de spullen ook gratis op om ze vervolgens naar een onbekende locatie in Engeland te brengen. Zodra de klant zijn spullen terug wil, gaat de teller lopen.

Een opbergdoos van 67 liter kost 7,50 euro per maand aan huur en opslag. Het ophalen uit de berging ervan kost een kleine 25 euro. Via een mobiele app kan de klant zien welke spullen hij heeft laten opbergen.

SpaceWays zegt tegen persbureau Reuters dat het enkel de technologie en marketingdiensten levert. Vermoedelijk heeft het bedrijf ongebruikte opslagruimte in kaart gebracht en met de locatie-eigenaar een huurafspraak gemaakt.

Het bedrijf, dat vanuit Berlijn opereert, is nu enkel in Londen actief, maar is van plan naar andere Engelse steden en daarna andere landen uit te breiden.

Foto: Scott Meyers (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

SlaOpBijStrang - Sla op bij Strang

Interessant artikel! Ik ben erg benieuwd hoe het zich heeft ontwikkeld. Heeft SpaceWays zich nog verder kunnen uitbreiden naar andere landen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond