Deel dit artikel
-

Nieuwe naam, nieuw MT voor Clansman

Online marketingbureau Clansman verandert zijn naam in Basebuilder om zich internationaal beter te kunnen profileren. Daarnaast treden de oprichters terug en krijgt het bedrijf per 1 juli een nieuw managementteam.

“Acht jaar geleden zijn we begonnen en in die tijd is de organisatie erg ontwikkeld. Er zijn mensen die gereed zijn voor de volgende stap, en dat ook kunnen. Die gelegenheid dient zich nu aan”, legt Jeroen Ligthart aan Emerce uit. Hij richtte het bedrijf op met Vincent Heidinga.

Het tweetal draagt het management formeel per 1 juli over aan het driekoppige managementteam met daarin Joep van den Heuvel (Commercie), Paul Schieveen (Operations & Finance) en Wouter de Winter (Technology). Heidinga en Ligthart blijven aan als externe toezichthouder en verkopen op deze fase geen aandelen. Ligthart zal komend half jaar nog persoonlijk een aantal klanten blijvend bedienen.

Onder de naam Basebuilder wil het bedrijf uit Utrecht zich meer gaan richten op de buitenlandse markt. In Engeland zit inmiddels een eigen verkoopteam, Duitsland wordt vooralsnog vanuit Nederland bediend. Maar het ligt in de lijn der verwachting dat daar ook op enig moment een lokaal verkoopkantoor wordt geopend.

Ligthart: “In het laatste kwartaal vond meer dan de helft van de nieuwe consumentregistraties bij onze klanten in het buitenland plaats.”

Clansman is een bedrijf dat met datagedreven marketing klanten uit offline winkels naar het online kanaal stuurt om zich te laten registreren. Zo worden anonieme bezoekers uit een winkel bekende, geregistreerde klanten. “Dat begint vaak campagnematig maar we leveren zulke goede resultaten dat ons werk structureel onderdeel wordt van de marketingkalender van klanten.”

Primaire marktsegmenten van Clansman annex Basebuilder zijn multichannel retail, e-commerce, de reismarkt en FMCG. Tot de klantenkring horen partijen als Deichmann, Praxis, Plus, Coolblue, Center Parcs, Hema, Wolford, Roots, Helweg en Tchibo.

In 2015 realiseerde Clansman een omzet van circa zeven miljoen euro. Dat was een marginale groei van opzichte van het jaar ervoor vanwege het faillissement van onder meer MacIntosh Retail Group en V&D. Het nettoresultaat was niettemin positief.

Foto: Adam B (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Arjan ter Huurne

Joep gefeliciteerd ! Goed gedaan. Mooie dienstverlening hebben jullie!

raar

De website van clansman is nog online, zonder redirect naar basebuilders.com dit vraagt om problemen

Klaas Koopman

Ooit nog een half jaar aan de slag geweest voor Clansman, onder leiding van Vincent. Gefeliciteerd Vincent, ik wens je alle succes toe met Basebuilder!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond