-

Elf heerlijke website-inspiratie podcasts

Ben je verantwoordelijk voor een website? En heb je het hartstikke druk? Dan vind je het vast moeilijk om voldoende website-inspiratie op te doen. Toch?

Maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn.

Want elke dag doe je tal van dingen die je makkelijk kunt combineren met het opdoen van website-inspiratie: Sporten, de hond uitlaten, fietsen, wandelen, forensen… Want al die bezigheden lenen zich perfect voor het luisteren naar website-inspiratie podcasts.

1) The Web Ahead

the-web-ahead

The Web Ahead is de winnaar van de 2015 Net Awards podcast van het jaar. Gastvrouw Jen Simmons is een webdesigner en front-ender met meer dan twintig jaar ervaring. In haar podcast ontvangt ze gasten uit de wereld van webdesign, zowel aan de zijde van de bureaus als de opdrachtgevers. En daarbij neemt ze flink de tijd. Een aflevering duurt al snel 1 uur en 20 minuten. Prima voor een flinke bos- of duinwandeling. Frequentie: ongeveer twee keer per maand. Lengte: circa 1:20 uur.

itunes-icon Luister op iTunes | Bezoek de website.

2) Rainmaker FM

rainmaker-fm

Rainmaker FM is een podcastkanaal met tien verschillende podcasts. De gemene deler is digitaal ondernemen. Veel aandacht voor ondernemerschap, copywriting, uitgeven, social media en technologie. Bijzonder inspirerend voor een ieder die in dit digitale tijdperk wil ondernemen. Daarom past Rainmaker FM zeker in dit rijtje website-inspiratie podcasts. Let op: de iTunes link hieronder gaat direct naar Copyblogger podcast, want een link naar het complete kanaal werkt niet.

itunes-icon Luister op iTunes | Bezoek de website.

3) Shoptalk

shoptalk-website-inspiratie-podcast-met-chris-coyier

Zeer energieke podcast voor de wat meer technisch onderlegde designers en front-enders. Gastheer Chris Coyier praat snel, met humor en met enorme autoriteit over modern webdesign en front-end development. Ook interessant voor mensen die bezig zijn met het web, maar niet persé met techniek. Want Coyier heeft een no-nonsense aanpak die aanstekelijk is en ook als relatieve leek pik je veel waardevolle informatie op. Zeker ook waar het gaat om de laatste technieken en trends in webdesign. Frequentie: wekelijks. Lengte: circa 60 minuten.

itunes-icon Luister op iTunes | Bezoek de website.

4) Responsive Web Design Podcast

rwd-website-inspiratie-podcast

De Responsive Web Design podcast is een project van Karen McGrane en Ethan Marcotte. McGrane is contentstrateeg en schrijfster van twee gezaghebbende boeken, talloze blogposts en dus gastvrouw van de RWD podcast. Ethan Marcotte is de ‘uitvinder’ van Responsive Web Design. Hun ideeën staan aan de basis van de manier waarop goede webbouwers vandaag de dag websites maken. Deze podcast is dan ook een must voor elke zichzelf respecterende webdesigner en contentstrateeg. Frequentie: wekelijks. Lengte: 20-30 minuten.

itunes-icon Luister op iTunes | Bezoek de website.

5) Boagworld

boagworld-website-inspiratie-podcast-paul-boag

Boagworld was jaren geleden mijn eerste kennismaking met het fenomeen podcasting. In deze eigenzinnige show praten gastheren Paul Boag en Marcus Lillington eerst zo’n tien minuten over koetjes en kalfjes. ‘Waffle‘ in hun eigen woorden. Als je voor het eerst luistert, kan dat je afschrikken. Maar hun engelse humor is onweerstaanbaar. En ze ontvangen doorgaans bijzonder interessante gasten. Pure ‘infotainment’. Ik luister dan ook graag wekelijks naar Boagworld en ik kan het je absoluut aanraden. Frequentie: wekelijks. Lengte: circa 60 minuten

itunes-icon Luister op iTunes | Bezoek de website.

6) The Big Web Show

the-big-web-show

Gastheer Jeffrey Zeldman interviewt bijzondere gasten over onderwerpen als webdesign en -development, creativiteit, contentstrategie, typografie, tech, en meer. Zolang het maar iets met websites te maken heeft. Zeldman is een webdesignveteraan van het eerste uur en werkt met zijn bureau Happycog voor de grootste opdrachtgevers ter wereld. Hij is tevens oprichter van A List Apart en hij spreekt veel op conferenties. Zelf zag ik hem spreken in 2012 en bij die gelegenheid maakte hij enorme indruk op me. Afleveringen zijn frequent, maar onregelmatig. Lengte rond een uur.

itunes-icon Luister op iTunes | Bezoek de website.

7) Web Agency Podcast

web-agency-podcast

Podcast speciaal voor eigenaren van internetbureaus gehost door twee broers: Ben en Mat Newton. <WEB>Agency</podcast> behandelt onderwerpen als: Hoe vind je klanten en hoe verdien je ook nog aan ze? Hoe vind je goede designers en programmeurs en hoe houd je ze aan boord? En tal van andere onderwerpen waar je als eigenaar van een internetbureau mee te maken krijgt. Frequentie: een à twee keer per maand. Lengte: 30 tot 45 minuten.

itunes-icon Luister op iTunes | Bezoek de website.

8) Three Month Vacation

three-month-vacation

Sean D’Souza is een bijzondere marketeer. Ooit begonnen als cartoonist (zie plaatje hierboven), heeft hij zich eerst als webdesigner en later als copywriter en marketingfenomeen ontwikkeld. In december 2015 was hij in Nederland voor een workshop storytelling. Ik deed daaraan mee en veel van wat ik in die workshop heb geleerd kun je lezen in mijn blogpost over corporate storytelling.

Zijn podcast ‘Three Month Vacation’ is heel bijzonder. Elke aflevering behandelt hij een onderwerp waar ondernemers en marketers mee kampen. Daarbij gebruikt het storytelling op een manier waar we allemaal nog veel van kunnen leren. Het is duidelijk dat hij veel tijd besteed aan de productie van deze podcast. De kwaliteit van de teksten, audio en zijn gebruik van geluidseffecten en muziek is indrukwekkend. Een absolute aanrader. Frequentie: ongeveer wekelijks. Duur: circa 30 minuten.

itunes-icon Luister op iTunes | Bezoek de website.

9) The Gently Mad

the-gently-mad-website-inspiratie-podcast

The Gently Mad is de enige podcast in deze lijst die niet meer loopt. De serie is gestopt in mei 2015, maar de podcast is desondanks de moeite waard om te beluisteren. Gastheer Adam Clark was jaren actief als webdesigner en de eerste twee seizoenen van The Gently Mad gingen dan ook vooral over webdesign. Maar de serie waar ik hier naar verwijs heeft als thema zijn ietwat ironische kijk op de wereld van digital marketing. Daardoor heeft The Gently Mad een eigenwijze ‘no-bullshit’ benadering die verfrissend is. Tegendraads zet Adam zich af tegen de wereld van digital marketing met al z’n buzzwords en succesverhalen. Adam kan lekker tekeer gaan en praat openhartig over z’n eigen mislukkingen en tekortkomingen en die van z’n gasten. Prima podcast voor een periodieke reality check. Lengte 60 – 90 minuten.

itunes-icon Luister op iTunes | Bezoek de website.

10) UIE Brain Sparks

the-brainspark-jared-spool-website-inspiratie-podcast

Jared Spool is een van de meest vooraanstaande UX-autoriteiten ter wereld. Hij benadert gebruiksvriendelijkheid van websites en webapplicaties op een wetenschappelijke wijze. Maar dat neemt niet weg dat hij er zeer onderhoudend over kan praten. In zijn podcast deelt hij rijkelijk z’n enorme kennis. Daarbij heeft hij dankzij z’n gigantische netwerk wekelijks de beste webdesigners en UX-mensen ter wereld te gast. Frequentie: wekelijks. Lengte: 12 minuten tot ruim een uur.

itunes-icon Luister op iTunes | Bezoek de website.

11) Frankwatching Podcast

frankwatching-met-jelle-drijver-website-inspiratie-podcast

De podcast van Jelle Drijver op Frankwatching begon ruim een jaar geleden als zo’n beetje de enige online marketing podcast van Nederland. In deze podcast interviewt Jelle zijn favoriete bloggers van Frankwatching. Als je goed op de hoogte wilt blijven van wat er op het gebied van online marketing in Nederland speelt, luister dan zeker naar deze podcast. Frequentie: wekelijks. Lengte: 15 tot 50 minuten.

itunes-icon Luister op iTunes | Bezoek de website.

11,5) Mediaweb Podcast

mediaweb-podcast

Ben je liefhebber van de Mediaweb blog? Wist je dat je deze blog en bijna alle voorgaande blogposts ook kunt beluisteren als podcast? Ik lees de blogpost voor en soms dwaal ik daarbij een beetje af als m’n gedachten me ergens mee naartoe nemen. Geen muziek, geen montage. Eigenlijk niet een echte podcast. Daarom nummer 11,5 ;-). Frequentie: wekelijks. Lengte: 15 tot 40 minuten.

itunes-icon Luister op iTunes | Bezoek de website.

Staat jouw favoriete website-inspiratie podcast er niet bij? Vermeld hem hieronder in de reacties!

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond