-

Beyond Sports: ‘Dreams of Reality’

Vitual reality specialist Robert Overweg van Beyond Sports gaf in zijn presentatie op ‘DDW goes Digital’ een volledig overzicht van de toepassingen en ontwikkelingen van virtuele werelden. “Alles wordt digitaal. Popsterren, tekeningen, gedachten, mensen en omgevingen.”

“We zullen deze digitale opnames en stimulaties beleven middels VR. Als techniek wordt VR goedkoper en iedere twaalf maanden ook twee keer beter”, stelt Overweg. “Mark Zuckerberg zegt dat binnen twee tot drie jaar je gehele Facebook tijdlijn uit video zal bestaan, die vanzelf begint te spelen. Je kan het zien als een non-lineaire tv-kanaal van je vrienden en van alle producten die je volgt. De volgende logische stap is meer immersion in de vorm van VR. De eerste stap daarnaar toe is de recente mogelijkheid om 360-gradenvideo’s te bekijken in je Facebook tijdlijn.”

“Google biedt nu een gratis virtuele lesprogramma aan scholen aan. Zo kun je met je klasgenoten tegelijkertijd de Chinese muur bezoeken”, vertelt Overweg. “Ik verwacht dat kinderen het bezoeken van plaatsen in VR zullen prefereren boven het bezoeken van fysieke locaties. Want het is sneller, meer instant en je hebt een beter uitzicht.” Overweg liet ook de ontwikkeling zien van Beyond Sports waarmee Ajax, PSV en AZ hun voetbalprestaties verbeteren: “Het creëert empathie wanneer je door elkaars ogen de wedstrijd kunt nabeschouwen. En een competitief voordeel wanneer je vanuit de tegenstanders kijkt.”

‘Dutch Design Week goes Digital’ vond plaats tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Het event werd georganiseerd door Dutch Digital Agencies, in samenwerking met Dutch Digital Design, Adobe en Lifely.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond