-

‘In iedere wereldstad een open Internet of Things netwerk’

The Things Network legde in zes weken een Internet of Things netwerk aan in Amsterdam middels crowdfunding. Een grass roots initiatief dat begon in Amsterdam, wortel schoot in steden als São Paulo, Sydney en Boston en nu wereldwijd met een Kickstarter campagne wordt uitgerold. “Voor Amsterdam heb je maar tien apparaten van 1000 euro per stuk nodig”, vertelt oprichter Wienke Giezeman.

“De funding komt van de burgers. Het werkt met LoRaWAN, draadloze datatransmissietechnologie zoals WiFi, maar met een lage bandbreedte. Het hoeft geen Netflix te streamen, het gaat om een signaal van de ene chip naar de andere chip”, legt Giezeman uit.

Zijn er al toepassingen? “Het is het kip en ei probleem. Je moet eerst een netwerk hebben om user cases te kunnen hebben. Ik word nu dagelijks gemaild: kan ik er dit niet mee doen? En dan ben ik verbaasd over wat voor toepassingen mensen zien vanuit andere domeinen en andere kennisgebieden.”

Kickstarter campagne

The Things Network heeft als missie om een globaal, open en gecrowdsourced Internet of Things datanetwerk te bouwen. “We lanceren over twee weken een Kickstarter campagne. De apparaten zijn 200 euro per stuk. Hiermee kun je bijvoorbeeld 600.000 mensen in Manhattan bereiken.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond