-

Temper: marktplaats voor flexwerk dat past bij een vrije levensstijl

In de horeca, hospitality en retail heerst het gevoel dat goed personeel schaars is. “Maar de realiteit is dat er juist heel veel mensen zijn die willen werken”, zegt mede-oprichter Paul Eggink. Zijn Temper helpt zowel opdrachtgevers als freelancers om zich volledig transparant en succesvol te positioneren om zo de ultieme match te maken.

Temper biedt freelancers de vrijheid om zelf te beslissen waar en wanneer ze willen werken en hoeveel ze verdienen. Vanuit die gedachte wil het online-platform een revolutie teweegbrengen in de traditionele arbeidsmarkt. Vorige week werd bekend dat Temper op de shortlist staat met finalisten van de Accenture Innovation Awards 2018.

Wat is Temper?
“Een digitale en transparante marktplaats die freelancers in contact brengt met bedrijven in de horeca, hospitality, retail en vrijwilligerswerk. We brengen vraag en aanbod bij elkaar door opdrachtgevers en freelancers op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen.”

Hoe werkt het?
“Als werkzoekende maak je een profiel aan met foto, vaardigheden en relevante werkervaring. Op basis van jouw profiel en de opgebouwde reputatie op het platform, kunnen bedrijven eenvoudig de beste kandidaat eruit pikken.”

Waarin zit de vernieuwing?
“De markt kampt met een gebrek aan kwalitatief goede en gemotiveerde medewerkers. De schaarste ontstaat doordat vooral millennials de vrijheid willen om zelf te bepalen waar en wanneer ze werken. Temper faciliteert deze behoefte en maakt bovendien goed opdrachtgeverschap op een transparante manier zichtbaar. Bijvoorbeeld hoe je feedback krijgt op de werkvloer, of je meedeelt in de fooi, en of de opdrachtgevers snel uitbetalen.”

Moet je je meteen vastleggen als freelancer?
“Nee, je kunt het eerst een keer proberen via Temper voordat je besluit freelancer te worden. We helpen je daarna verder, onder andere door te helpen met de aanvraag van een opgaaf startende onderneming of een KvK-nummer.”

Hoe geef je opdrachtgevers zekerheid?
“Door relevante werkervaring van kandidaten weer te geven met een 1 tot 5-sterrenbeoordeling. Dat gaat om specifieke en concrete vaardigheden, denk aan ‘met drie borden lopen’ in de bediening, bier tappen of kennis van cocktails. De opdrachtgever kan vooraf aan een opdracht taggen wat nodig is om succesvol te zijn en achteraf geven zij de freelancers een beoordeling. Doordat de freelancers verantwoordelijk zijn voor hun eigen kwaliteit en inzetbaarheid merken opdrachtgevers dit direct terug op de werkvloer.”

Wat zijn de gebruikersaantallen en welke groei heb je doorgemaakt?
“Temper ging 1 januari 2016 live. Nu tellen we meer dan 2.500 opdrachtgevers en bijna 50.000 freelancers. Het gaat hard: januari vorig jaar stond de teller op 11.000 gebruikers. Onze belangrijkste KPI is echter het aantal gewerkte uren per maand. Van 10.000 uur eind 2016 gaan we nu richting de 100.000 uur. Wij factureren een gebruikersfee van twee euro per gewerkt uur aan de opdrachtgever en een euro per gewerkt uur aan de freelancer.”

Wat vind je van de AIA?
“Ik ben heel trots dat we in de mooie rij met nominaties voor de AIA18 staan. Onze ambitie is inmiddels zo groot dat we ons thuisvoelen in deze eervolle top tien. Met onze nominatie kunnen we de geloofwaardigheid en potentie van Temper verder uitbouwen. In Nederland bestaat de markt uit 500.000.000 werkuren alleen al in hospitality. De impact die Temper kan maken, is bijzonder groot.”

Wat wil je in de nabije toekomst bereiken?
“Vóór 2019 sowieso landelijke dekking in de hospitality. In dat jaar willen we daarnaast een pilot in de retail houden en een stap zetten naar het buitenland.”

Wanneer ben je tevreden?
“Het is belangrijk is om in je leven elke dag tevreden te zijn met de dingen die je doet. Zolang ik mijn verantwoordelijkheid neem om een bedrijf te leiden van zestig mensen én een even vrij leven als onze freelancers kan leiden, ben ik hartstikke tevreden.”

Wat is jouw gouden tip voor innovators?
“Luister naar je eigen gevoel en zet door. Samen met de andere oprichters van Temper heb ik altijd te horen gekregen dat we gek waren en het heel moeilijk zouden krijgen. Niet dat het makkelijk is geweest. Maar ik ben blij dat ik heb doorgezet en van mijn passie mijn werk heb gemaakt. Hierdoor spring ik nog iedere dag met veel energie uit bed.”

*) Temper neemt deel aan de Accenture Innovation Awards 2018 en behoort tot de tien finalisten van het thema Living & Working.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond