Deel dit artikel
-

Aanhoudingen na oplichting met app Tikkie

De politie eenheid Zeeland-West-Brabant en het cybercrimeteam van de politie eenheid Noord-Holland blijken gisteren twee verdachten te hebben aangehouden vanwege misbruik van de Tikkie-app.

Slachtoffers die op Marktplaats reageerden op een advertentie, namen via WhatsApp contact op met de verkoper. Om vertrouwen te winnen werd voorgesteld om met de Tikkie-app een betaling van 0,01 euro te doen. De verdachten beschikten over een phishingwebsite die identiek was aan de originele website van Tikkie. De kopers op Marktplaats werden naar deze namaaksite gelokt.

Vervolgens kreeg de koper tijdens de pogingen om in te loggen en de eurocent over te maken een aantal malen een foutmelding. Gedurende deze inlogpogingen werd door de verdachten toegang tot diens bankrekening verschaft en deze in zeer korte tijd leeggeroofd.

Bij het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) werden diverse aangiftes gedaan. In de woning van een van de verdachten werd een flinke hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond