Deel dit artikel
-

AH gaat retouren aannemen verkooppartners bol.com

In de loop van 2019 gaat Albert Heijn behalve retourpakketjes van bol.com zelf ook die van diens verkooppartners innemen.

Daarmee wil bol.com de waardering van door partners geleverde diensten op gelijke hoogte brengen. Of, omgekeerd gesteld: consumenten vinden het niet fijn dat ze bij AH geen pakketjes kunnen retourneren van verkooppartners.

Dat vertelde Erik-Jan Quik van bol.com vorige week tijdens Emerce Retail. De woordvoerster van de webwinkel kan niet exact aangeven wanneer deze retouroptie beschikbaar wordt. Quick houdt het op ergens in 2019.

Honderden Albert Heijns in Nederland en België fungeren naast afhaalpunt voor bol.com-orders ook als retourpunt. Veel klanten komen standaard toch al bij AH, wiens winkels vaak langer open zijn dat het Postkantoor, en de pakketjes zitten dan direct in het interne logistieke netwerk van bol.com. Er worden geen kosten aan PostNL gemaakt.

Bol.com maakt een transitie door van winkelnetwerk naar -platform. Dat houdt in dat alle aangesloten 23.000 winkels dezelfde kwaliteit diensten moeten kunnen leveren als de platformeigenaar zelf. Dat geldt voor fulfillment, marketingdiensten en verzendingen maar ook retouren. Krijgen Plaza-partners die optie niet dan ervaren zij, en dus hun klanten, dat als kwaliteitsverschil tussen platformeigenaar en partner. Dat remt de uitvoering van de platformstrategie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Blanjo

Mooie ontwikkeling

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond