Deel dit artikel
-

Air Miles zijn weer in te wisselen voor vliegtickets

Spaarders van Air Miles kunnen vanaf vandaag weer mijlen inwisselen voor vliegtickets. Air Miles gaat hiervoor een samenwerking aan met Vliegwinkel.nl. Volgens het loyaliteitsprogramma van Shell, Ahold en Praxis is korting op vliegreizen een veelgevraagde inwisselmogeljkheid.

Tot 2010 konden spaarders met Air Miles korting krijgen op vliegtickets van KLM. KLM wilde zich echter liever op het eigen loyaliteitsprogramma Flying Blue richten. Vervolgens nam Transavia tot 2013 het stokje over, waarna de mogelijkheid om met Air Miles korting te krijgen op vliegtickets verdween. Vliegwinkel.nl springt nu dus in dat gat in de vorm van kortingsvouchers.

De spaarder kiest zelf hoeveel mijlen hij inlevert voor een voucher. Die bedragen 10, 20, 30, 40 of 50 euro. Duizend Air Miles zijn in dit model goed voor 10 euro. De reiziger krijgt vervolgens per e-mail een kortingscode die kan worden gebruikt op Vliegwinkel.nl voor alle bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen. De korting gaat af van het totaalbedrag van de boeking maar geldt niet voor losse hotel- of huurautoboekingen.

Feitelijk zijn de vluchten van KLM en Transavia dus via een omweg weer (deels) boekbaar met Air Miles. En een partij als Ryanair, die gezien alle screenscraping-rechtszaken erop gebrand is dat overal dezelfde prijzen gelden is mogelijk ook niet blij met dit initiatief. Hoe kijken Air Miles en Vliegwinkel.nl daartegenaan?

“De korting geldt op het totaalbedrag van de boeking, de ticketprijs die de klant ziet blijft dus hetzelfde,” benadrukt een woordvoerder. “Wanneer de klant zijn tickets heeft gekozen en eventueel nog extra’s zoals bagage of verzekeringen heeft toegevoegd kan hij in de laatste stap de kortingscode invullen. En de korting wordt dan verrekend over het totale bedrag. Op deze manier kun je dus inderdaad goedkoper uitkomen dan bij Transavia of KLM, maar de initiële ticketprijs blijft dezelfde. De korting die de klant krijgt wordt gegeven vanuit Vliegwinkel.nl.”

Air Miles laat verder weten dat de nieuwe inwisselmogelijkheid goed is getimed, gezien het feit dat de gespaarde mijlen vijf jaar geldig zijn en er dit jaar veel zullen verlopen. Het gaat om ruim 4 miljard Air Miles die per 1 november a.s. niet meer geldig zijn. Een tip: de kortingsvouchers van Vliegwinkel.nl zijn een jaar geldig. Dus door die nu aan te schaffen verleng je de geldigheid van Air Miles die op het punt staan te verlopen, aldus het spaarprogramma.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond