Deel dit artikel
-

‘Airbnb schrijft zwarte cijfers’

Verhuurbemiddelaar Airbnb schrijft sinds de tweede helft van 2016 zwarte cijfers. Het ziet er naar uit dat het die positieve ontwikkeling over heel 2017 kan vasthouden en daarnaast gerichte overnames zal plegen.

Dat zeggen personen met kennis van zaken tegen Bloomberg.

Het persbureau verdiepte zich afgelopen maanden diep in de opkomst en stand van zaken bij Airbnb en Uber en schreef daarover het boek ‘The Upstarts: How Uber, Airbnb, and the Killer Companies of the New Silicon Valley Are Changing the World.’ De twee startups samen zijn 99 miljard dollar waard.

Airbnb’s voornaamste bron van inkomsten bestaat uit de commissies die het rekent voor verhuurbemiddeling, tussen de zes en twaalf procent van het huurbedrag. Hoeveel dat aan omzet opleverde in 2016 is niet bekend. Bloomberg weet wel dat dat in 2016 tachtig procent meer was dan in 2015. De financieel ingevoerden van de miljardenstartup zeggen dat het bedrijf naar verwachting over heel 2017 winst zal maken (ebita).

Ook maakt het verhaal duidelijk dat Airbnb vrijwel al het opgehaalde venture capital, 3 miljard dollar, nog in kas heeft.

Onlangs investeerde de schrik van het hotelwezen in reserveringsstartup Resy. Bloomberg weet ook dat er wordt gesproken over een cash- en aandeleninvestering in betaalbedrijf Tilt.

Foto: Moyan Brenn (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond