Deel dit artikel
-

Amazon huurt 100.000 extra werknemers in vanwege extreme online drukte

Het aantal online bestellingen bij Amazon stijgt dusdanig dat de retailer tijdelijk 100.000 extra mensen inhuurt voor zijn Amerikaanse  distributiecentra.

Hierdoor stijgt het aantal werknemers naar 900.000 tegen 798.000 die het in januari had. Amazon heeft ook een fonds opgericht van 25 miljoen dollar voor onafhankelijke bezorgers.

Er wordt 350 miljoen dollar extra uitgetrokken om de (niet al te hoge) lonen voor dc-medewerkers, bezorgers en personeel in winkels te verhogen. Deze maatregel wordt wereldwijd genomen. Werknemers krijgen er 2 euro per uur extra bij. Kennelijk wil Amazon voorkomen dat werkers zich preventief ziek melden.

Veel Amerikanen werken noodgedwongen van huis en bestellen meer online dan normaal, vooral boodschappen. Boodschappenbezorger Amazon Fresh kan de drukte nauwelijks aan. Net als elders in de wereld wordt er ook in de VS gehamsterd. Prime-leden klagen dat bestellingen zoals schoonmaakmiddelen en flessenwater niet tijdig arriveren.

Analist Carol Spieckerman zegt tegen Dallas News dat Amazon zichzelf in de voet heeft geschoten door de bezorgtijden aan te passen en artikelen binnen een uur te willen bezorgen. Met de huidige drukte is dat nagenoeg onmogelijk geworden.

Hoe de drukte in dc’s valt te rijmen met de maatregelen die Donald Trump maandag heeft afgekondigd zal nog nader moeten blijken. Trump wil dat Amerikanen groepen van meer dan tien mensen vermijden.

De VS behoort nu tot de landen met de meeste infecties. Inmiddels is dat aantal opgelopen naar 4400 met 80 doden.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Je gaat bijna denken dat het virus door Bezos in elkaar gesleuteld is. Mensen, doe even normaal en laat die telefoon uit. Ik zie alleen maar telefoonzombies op straat. De winkels zijn prima te bezoeken!
En blijf ook lekker van FB af….
Chill…….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond