Deel dit artikel
-

Amazon kan niet meer zonder robots

Amazon zet deze week meer robots in dan ooit in zijn fulfillmentcentra. Vandaag worden gemiddeld 426 bestellingen per seconde verwerkt, reden waarom de e-tailer rond deze tijd 80.000 mensen extra inhuurt. Maar die kunnen eigenlijk al niet meer zonder robots.

Zondag kreeg de Amerikaanse pers een rondleiding in het moderne Amazon dc in het Californische Tracy. Daar wordt volop gebruikgemaakt van de Kiva-robots die Amazon in 2012 voor 775 miljoen dollar kocht. Deze op Roomba’s gelijkende robots doen het zware werk: ze halen de bestellingen van de schappen, maar inpakken gebeurt gewoon met de hand.

Amazon heeft inmiddels 15.000 robots. Die zijn aantoonbaar sneller dan mensen. Orderverwerking gaat van een uur naar 13 minuten. Sommige dc’s gebruiken de Robo-Sto, die hoog opgestapelde artikelen aan Kiva-robots doorgeeft.

Toch zegt Amazon dat de komst van de robots niet heeft geleid tot minder banen. Vorig jaar verwerkte Amazon op Cyber Monday 37 miljoen artikelen, rond deze tijd moet extra personeel worden ingezet. De kosten het pakhuis in Californië zijn door de komst van de robots overigens wel met 20 procent gedaald.

Amazon spendeerde vorig jaar 8,6 miljard dollar aan fulfillment, 34 procent meer dan het jaar ervoor.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond