Deel dit artikel
-

Amazon wil live uitzendrechten cricket

Amazon doet een gooi naar meer live uitzendrechten van ’s werelds op een na populairste sport: cricket.

Met Amazon Prime Video hebben de Amerikanen een paard van Troje in handen voor de Indiase markt. Cricket is er de populairste sport en hoe meer streamingrechten Amazon verwerft, van hoe meer kijkers en abonnees het zich verzekerd.

Vorige maand wist het de live uitzendrechten te bemachtigen voor wedstrijden die India tegen de verliezer van WK-finale Nieuw-Zeeland speelt tot 2026.

Volgens de Financial Times is dat een vingeroefening voor volgende blokken rechten die vrij komen. De hoofdprijzen de uitzendrechten voor de Indian Premier League (IPL) en Indiase nationale cricketwedstrijden. De licenties daarvoor vervallen per 2023 en 2024 en zijn nu nog in handen van Disney. Amazon zal die maar graag willen overnemen.

In de VS heeft Amazon uitzendrechten van wedstrijden in de NBA- en MLB-competities, basketball en honkbal, in verscheidene landen die van ATP en WTA (tennis) en in Duitsland en Engeland zendt het voetbal uit in video en audio. Het is al jaren als koper actief op de markt voor sportrechten. Uitzendrechten gelden als marketingvehikel in de betreffende landen.

De Financial Times stelt dat Disney vele miljoenen extra abonnees erbij kreeg via zijn uitzendrechten van de IPL en nationale competitie.

De uitzendrechten voor thuiswedstrijden van nationale teams in Engeland en bijvoorbeeld de West-Indies zijn in handen van de opkomende sportstreamer DAZN.

Foto: Rajiv Buttan (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond