Deel dit artikel
-

Amazon nestelt influencervideo’s in shopping-app

Een nieuwe manier van reclame maken nestelt zich in de shopping-app van Amerikaanse klanten van Amazon. De e-commercegigant wil hen verleiden met TikTok-achtige korte video’s.

De nieuwe functie heeft Inspire en deze heeft een vaste positie onderaan de interface van de mobiele app. Dat garandeert een massa aan kijkers voor de influencers die Amazon-producten uitventen.

De foto’s en video’s van geselecteerde creators kunnen recensies bevatten of aanbevelingen. Met een hyperlink verwijzen ze door naar de itempagina. Als iemand daarna het betreffende item daadwerkelijk koopt dan ontvangt de influencer een percentage van ergens tussen de een en twintig procent.

Typische rubrieken waarin influencers actief zijn, zijn: mode, woninginrichting, beauty en technologie.

Amazon omarmt het format met korte video’s omdat het simpelweg veel kijkers trekt. Dat bewijst de praktijk bij voorgangers als TikTok, YouTube Shorts, Instagram Reels en Snapchat Spotlight. Die laatste bereikt maandelijks 350 miljoen gebruikers.

Een wat onverwachte toepassing van het shortsformat in Nederland is te vinden bij Podimo. De podcastdienst heeft een eigen creatieve afdeling die ook korte video’s maakt. Die gelden als uithangbord voor de tientallen audiomakers.

Head of Content Tim de Gier: “De Rode Lantaarn bijvoorbeeld publiceert in de week na het verschijnen van een nieuwe podcast nog een drietal extra video’s met een paar leuke of puntige quotes. Die zorgen aanwijsbaar voor extra verkeer.”

De korte video’s hier verschijnen zowel ín de Podimo-app zelf als extern op de reguliere social media.

*) Foto door Gian Cescon, op Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond