Deel dit artikel
-

Android ook onder ontwikkelaars de grootste, maar …

De meeste mobiele ontwikkelaars in de wereld werken op Android, maar voor een derde is dat eigenlijk tweede keus. Een onderzoek onder duizenden ontwikkelaars laat ook zien dat de interesse voor Windows Phone afneemt.

Dat de consument de voorkeur geeft aan Androidtelefoons staat vast. Verscheidene onderzoeken tonen aan dat meer dan zeventig procent van de nieuw verkochte mobieltjes op Android draait. Een onderzoek van Vision Mobile laat echter zien wat de voorkeuren van en ontwikkelingen bij mobiele ontwikkelaars zijn.

Niet geheel verrassend is dat de meeste van hen voor Android schrijven. Meer dan zeventig procent. IOS is echter niet uit te vlakken, daar meer dan de helft van de ontwikkelaars voor het Appleplatform bouwt. Deze twee ecosystemen, want zo beschouwt Vision Mobile ze, zijn goed voor 86 procent van het mobiele werk.

Iets minder dan de helft, 42 procent, van de ruim zesduizend mobiele ontwikkelaars werkt op beiden.

Opvallend is, dat iOS eigenlijk de eerste keus is voor ontwikkelaars. Android is voor een derde van de daarop werkende ontwikkelaars tweede keus. Toch wordt ook op tweede en derde keus ingezet om het bereik van de mobiele apps te optimaliseren.

Het onderzoek laat ook zien dat het meeste werk nog steeds is gericht op apps voor telefoons. Daar zit echter wel een kentering in. Meer dan tien procent van de ontwikkelaars zegt zich te willen gaan richten op andere dragers. Dat zijn met name tablet en televisies.

Microsofts mobiele versie van Windows kon in de afgelopen kwartalen nog wel genieten van sympathie onder ontwikkelaars. De intentie om voor Windows Phone te gaan ontwikkelen neemt in het derde kwartaal van dit jaar echter zienderogen af.

Foto: uncalno (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Bas van der Veeken

Het gaat al steeds beter, nu nog Google Play gift cards. Vanavond weer KitKat’s kopen. Had een pak van 4 waarvan 1 prijs van € 5 Play tegoed. Heb geen creditcard, dus dan nog een paar KitKat’s er tegenaan 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond