Deel dit artikel
-

Apple strikt weer topman uit auto-industrie

Apple heeft wederom een belangrijke naam uit de auto-industrie weten te strikken. Doug Betts, voormalig hoofd kwaliteitscontrole bij de Chrysler Group, heeft een niet nader genoemde operationele functie bij het bedrijf gekregen.

Betts werkte zeven jaar voor Chrysler, maar verliet het bedrijf vorig jaar. Een soortgelijke positie bekleedde hij bij Nissan en Toyota.

Onder de noemer Project Titan verkent Apple al enige tijd de mogelijkheden van een elektrische auto die in de wandelgangen Apple Car wordt genoemd. Het is echter niet zeker of die er komt. Niettemin steekt Apple enorm middelen in de ontwikkeling van een prototype. Werknemers van andere afdelingen zijn al aan het project toegewezen.

Als het al komt tot een auto, zal die vermoedelijk niet voor 2020 verkrijgbaar zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten Bennis

Apple is een bedrijf dat leeft van doorbraak ideeën en concepten, zoals de Apple I en II, de Macintosh, PowerBook, MacBook, iMac, iPod, iPhone en iPad die ongelofelijk goed worden uitgevoerd en vermarkt. Het doel van Apple is en was altijd om de wereld in positieve zin te veranderen, niet om de grootste te worden of de rijkste, maar om de beste te zijn. Elke nieuwe MacBook, iMac, iPhone, etc. zijn incrementele en voorspelbare verbeteringen van het oorspronkelijke idee. Apple kan niet te lang teren op deze incrementele verbeteringen of evoluties en heeft van tijd tot tijd een doorbraak product nodig om interessant genoeg te blijven voor de slimste medewerkers. Zonder doorbraak producten gaan deze mensen op den duur weg en verliest het bedrijf zijn vermogen een positieve impact te hebben op wereldschaal. In dit verband is de auto zeker weten een categorie waar nog heel veel valt te halen, tezamen met energie, financiën en gezondheid. Die Apple Car gaat er komen. Geen twijfel mogelijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond