Deel dit artikel
-

Atoombunker-datacenter Data Protectors failliet

Het Nederlandse bedrijf Data Protectors, bekend van een datacenter in de voormalige atoombunker in Kloetinge, is failliet.

Data Protectors, toen nog onder de naam Bunkerinfra Datacenters, werd in 2013 fors in verlegenheid gebracht door de enorme publiciteit rond de grootschalige DDoS aanval op spambestrijder Spamhaus. Die zou zijn uitgevoerd vanuit de voormalige militaire atoombunker te Kloetinge. Dat was niet zo, maar het bedrijf dat de bunker in eigendom had, werd desondanks overspoeld door mediaverzoeken uit de hele wereld.

De bunker werd ooit bewoond door de schimmige Nederlandse webhoster Cyberbunker, maar die was toen al vertrokken.

De nieuwe eigenaren wilden een concreet probleem oplossen: hoe bescherm je data tegen een natuurramp of een nucleaire meltdown zoals bij Fukushima? Er zijn ettelijke miljoenen euro’s geïnvesteerd in de verbouwing van de bunker.

De bunker werd mei 2014 geopend en eind vorig jaar werd ook nog een Haagse bunker uit de Tweede Wereldoorlog van Rijk overgenomen voor 350.000 euro. Data Protectors had daarnaast nog een aantal cyberbunkers in het buitenland in gebruik.

Data Protectors had gerekend op opdrachten van een aantal Rijksonderdelen, maar die zijn niet gekomen. Er zouden daardoor te weinig inkomsten zijn geweest. Het faillissement is volgens Computable al op 9 juni uitgesproken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond