Deel dit artikel
-

Baidu in de schijnwerpers op Emerce eDay

Twee jaar geleden werd Alibaba op Emerce eDay in de schijnwerpers gezet, dit jaar gaat het om de Chinese zoekmotor Baidu in de persoon van Kaiser Kuo.

Baidu is de Chinese Google en negentig procent van de bezoekers komt dan ook uit China. De zoekmotor werd in 2000 opgericht door Robin Li en Eric Xu. Sinds een jaar of tien is het bedrijf aan de NASDAQ genoteerd.

Net als Google verdient Baidu vooral aan advertenties en Baidu Tuiguang is een kopie van Adwords en Adsense.

Baidu heeft ook een encyclopedie opgezet, Baidu Baike. Die wordt met rust gelaten door de autoriteiten omdat men aan zelfcencuur doet.

Baidu zit met geld in allerlei bedrijven. Samen met Ford investeert men bijvoorbeeld in Velodyne LiDAR, die technologie ontwikkelt voor zelfrijdende auto’s.

Kaiser Kuo (foto onder) was lange tijd directeur Internationale Communicatie van Baidu. Sinds april runt hij The Sinica Podcast.

Kuo groeide als zoon van Chinese ouders op in de staat New York. Tijdens een verblijf in Beijing richtte hij een heavy metal band Tang Dynasty op, die in de jaren negentig veel succes oogstten. Daarna rolde hij in de Chinese techwereld, eerst als journalist, toen als PR medewerker.

In June zijn Kaiser zijn vrouw Zhang Fan  naar de VS verhuisd.

Aan het programma van Emerce eDay op donderdag 6 oktober zijn inmiddels meerdere nieuwe namen toegevoegd: Peter Warman is CEO van Newzoo, de belangrijkste marktonderzoeker voor gaming en e-sports.

Wienke Giezeman vertelt over het enorme succes van The Things Network, een open Internet of Things dat in Amsterdam is begonnen en nu ook andere steden verovert.

Milan Verstegen van Valtech Nederland zal het vooral gaan hebben over de digitale wereld van Philips Oral Healthcare.

Bernard Damme begon in 2014 House of Eléonore, een webwinkel voor (op maat gemaakte) juwelen.

Emerce eDay vindt 6 oktober plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Tickets zijn hier te bestellen.

Kaiser-Kuo

Twin Design / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond