Deel dit artikel
-

Bidroom opent de aanval op Booking.com

De Nederlandse start-up Bidroom wil hotelboekingen wegkapen van Booking.com en andere grote online reisagenten. Wie bij deze OTA’s een hotel heeft geboekt, krijgt van Bidroom een lagere prijs, vertelt CEO en medeoprichter Michael Ros.

Bidroom is een members-only boekingsplatform dat leden korting geeft op de prijzen van 13.000 aangesloten hotels. Hotels betalen een vast bedrag per maand in plaats van een commissie per boeking, zoals bij OTA’s gebruikelijk is. “Hotels willen graag minder afhankelijk worden van OTA’s,” vertelt Ros. “Met deze actie willen we hotelgasten laten zien dat er goede alternatieven zijn voor de Bookings en Expedia’s van deze wereld.”

Wie een hotel heeft geboekt via Booking.com, Expedia of Hotels.com, kan de bevestiging doorsturen naar Bidroom. Het platform biedt vervolgens een lagere prijs aan, die 5 tot 15 procent lager is dan de originele reservering. Gebruikers krijgen direct een nieuwe reservering bij hetzelfde hotel en kunnen vervolgens de oude reservering annuleren. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de bestaande reservering kosteloos kan worden geannuleerd. “Het hoeft niet te gaan om een hotel dat is aangesloten bij Bidroom,” legt Ros uit. “Wij kijken voor alle boekingen of we een lagere prijs kunnen regelen. Een niet-Bidroom-hotel betaalt niets voor de boeking. Het voordeel voor ons zit erin dat ze kennismaken met ons platform en eerder geneigd zullen zijn er gebruik van te gaan maken.”

Onlangs heeft Bidroom ook een prijswaarschuwingssysteem gelanceerd, Price Alert. Voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in een hotel, maar het boekingsproces om welke reden dan ook niet voltooien, blijft de website doorzoeken naar de laagste kamerprijs. Wanneer de prijs omlaag gaat, krijgt de gebruiker een bericht en kan hij of zij alsnog boeken.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond