Deel dit artikel
-

Bits of Freedom vangt bot in zaak T-Mobile bij toezichthouder

Belangenorganisatie Bits of Freedom is het niet gelukt om het muziekaanbod van T-Mobile te verbieden op grond van de Europese regels. Toezichthouder ACM heeft het verzoek afgewezen.

T-Mobile heeft in oktober 2016 de dienst Datavrije Muziek in de markt gezet. Bij deze dienst gaat muziekstreaming niet ten koste van de databundel. Dit heet zero-rating. Deze dienst blijkt niet in strijd te zijn met de Europese netneutraliteitsregels.

Bits of Freedom vindt dat als een gebruiker toegang tot het internet krijgt, de gebruiker toegang tot het héle internet moet krijgen. De gebruiker, en niet de internetprovider, moet bepalen wat die gebruiker op internet doet.

De organisatie overweegt de beslissing van de toezichthouder bij de rechter aan te vechten. Dan zijn er volgens de organisatie twee scenario’s mogelijk: de rechter is het met BOF eens en tikt T-Mobile en de ACM op de vingers of het wordt duidelijk dat de Europese regels moeten worden aangescherpt.

Deel dit bericht

1 Reactie

van Deurzen

Eigenlijk zo enorm kansloos dit van Bits of Freedom. Wanneer T-mobile alles achter een max data zet is het goed, dus maximeren van de hoeveelheid muziek die je luistert – met daaraan ook eigenlijk het maximeren van wat muziekmakers mogen verdienen van T-Mobile gebruikers. Ipv juist toe te juichen dat een deel vrij gegeven wordt, Freedom geven. Volgens de organisatie zijn er 2 scenario’s mogelijk. Voor mij 1: BOF moet effe normaal gaan doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond