Deel dit artikel
-

Blockchainbedrijf wil investering 200 miljoen van banken

Technologiebedrijf R3 peilt naar verluidt tientallen grote banken om tot 200 miljoen dollar te investeren in een nieuw bedrijf ter exploitatie van de blockchaintechnologie. De meeste van deze banken zijn al klanten van R3. Onder hen ING Bank.

Business Insider verneemt van direct betrokkenen dat R3 zijn klanten met het voorstel heeft benaderd om te investeren in zijn blockchainprojecten. Die zouden in een apart bedrijf worden geplaatst. De 42 banken die nu klant zijn kunnen voor enkele miljoenen per instantie mede-eigenaar worden van een exploitant van de nu nog theoretisch veelbelovende technologie.

Een aantal Europese banken zou er echter bezwaar tegen hebben dat R3 niet zijn eigen onderzoekslab, waar de blockchainactiviteiten zijn ontwikkeld, meegaat in het nieuwe bedrijf.

Een product dat niet binnen het Corda framework valt, en dus buiten het domein van de investeerders blijkt, is R3’s nieuwe product voor swaps en derivaten.

R3 is een jong bedrijf uit New York dat in korte tijd 42 internationaal werkende banken aan zich wist te binden als klant. Onder hen: Banco Santander, Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC en ING Bank.

Foto: gdsteam (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond