Deel dit artikel
-

Blokker en Big Bazar gaan in andere handen over

De retailketens Blokker en Big Bazar gaan via een management buy out naar Nederlandse retailondernemer en investeerder Michiel Witteveen, tevens CEO van Blokker Holding. Met deze voorgenomen overname behouden de winkelformules hun prominente positie in het straatbeeld in Nederland en België.

In december 2018 liet de familie Blokker weten een koper te zoeken voor de noodlijdende keten. Blokker Holding boekte ruim een jaar geleden zijn grootste verlies ooit. Het familiebedrijf had te maken met hoge kosten vanwege de ontmanteling van het winkelconcern.

Er hebben zich in de afgelopen maanden verschillende potentiële kopers gemeld. In een verklaring heet het: ‘De familie Blokker is positief over de verkoop van Blokker en Big Bazar aan Michiel Witteveen. Wij hebben vertrouwen in hem als nieuwe eigenaar. De afgelopen jaren hebben we hem leren kennen als een gepassioneerde en gedreven ondernemer, die inmiddels heel veel kennis heeft opgedaan van de organisatie.’

De winkelformules hebben gezamenlijk 474 eigen winkels en 77 franchisewinkels in Nederland en 139 winkels in België/Luxemburg. Het holdingbedrijf en Marskramer maken ook deel uit van de voorgenomen transactie.

Uit de Blokker Holding waren de winkelformules Bart Smit, Intertoys en Leen Bakker reeds verkocht, evenals een deel van de Xenos-winkels. De webshop van Blokker zou goed zijn geweest voor een omzet van ongeveer 95 miljoen euro, aldus de meest recente Twinkle 100.

Blokker maakte in februari bekend dat het volledig Bricks & Clicks zou worden. Het bedrijf voegt het aanbod van de fysieke winkels en haar webwinkel samen, waardoor een ‘consistenter en beter op de klant afgestemd aanbod’ ontstaat.

De samenvoeging is onderdeel van de groeistrategie die onder de bestaande directie is ingezet.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond