Deel dit artikel
-

Blokker voegt Bricks & Clicks samen, weer ontslagen

Blokker wordt naar eigen zeggen volledig Bricks & Clicks. Het bedrijf voegt het aanbod van de fysieke winkels en haar webwinkel samen, waardoor een ‘consistenter en beter op de klant afgestemd aanbod’ ontstaat.

Tot nu toe opereerden de webwinkel en de fysieke winkels operationeel nog los van elkaar. De samenvoeging tot Bricks & clicks is onderdeel van de groeistrategie die onder de huidige directie is ingezet. Kostenbesparingen spelen daarbij een belangrijke rol. Blokker Holding boekte een jaar geleden zijn grootste verlies ooit. Het familiebedrijf had te maken met hoge kosten vanwege de ontmanteling van het winkelconcern.

Eerder is al besloten om het distributiecentrum (DC) in Geldermalsen (gericht op fysieke winkels) en het DC in Gouda (gericht op de webshop) te integreren. Het bestaande DC in Geldermalsen wordt daartoe omgebouwd tot een hypermodern ‘omnichannel DC’. De integratie moet na de zomer zijn afgerond.

Vorige maand werden ook de winkelorganisatie en de e-commerceorganisatie al in één kantoorpand in Amsterdam samengevoegd.

In de winkels worden de bestelzuilen voor online bestellingen meer zichtbaar en helpen ze, net als de webshop, de klanten beter in het gehele selectie- en aankoopproces. Klanten krijgen daarnaast meer keuze in bezorg- en ophaalmogelijkheden. Douwe Egberts-waardepunten, waarmee al jarenlang exclusief in de Blokkerwinkels kan worden betaald, kunnen sinds kort ook in de webshop worden gebruikt.

Door de samenvoeging verwacht Blokker dat 14 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Hiertoe is een adviesaanvraag bij de Ondernemingsraad ingediend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond