Deel dit artikel
-

bol.com, KLM, MyOrder houden hackathon

Programmeurs kunnen eind september hun lusten botvieren op API’s en technologie als een paar van Nederlands grootste bedrijven in de technologiesector een hackathon organiseren.

Op zaterdag 20 en zondag 21 september vindt in Amsterdam de Dutch Open Hackathon plaats. Niet eerder organiseerden een groep met grote Nederlandse bedrijven in de online sector zo’n bijeenkomst.

Belangstellende programmeurs krijgen toegang tot de basissystemen van de deelnemende bedrijven. Dat zijn bol.com, MyOrder, KLM, Philips, Schiphol, TomTom, Transavia en USG People. KLM en Rabobank spelen een meer faciliterende rol.

De ‘hackers’ kunnen met elkaar in twee dagen tijd nieuwe producten en diensten ontwikkelen met de bouwstenen die hen worden geleverd. De intense sfeer en beperkte tijdspanne leidt tot snelle productontwikkeling.

Teams kunnen uit maximaal vijf man bestaan. De organisatie heeft een laagdrempelig deurbeleid, maar wanneer de teller met inschrijvingen over de vijfhonderd gaat krijgen de ervarener deelnemers voorrang.

Foto: Sebastiaan ter Burg (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond