Deel dit artikel
-

Botendeelplatform Barqo haalt met crowdfunding 225.000 euro op

Botendeelplatform Barqo heeft naar eigen zeggen een vliegende start gemaakt met zijn crowdfunding-campagne. Het Nederlandse botendeelplatform start op de eerste dag met een investering van 225.000 euro.

Het streefbedrag van 550.000 euro ligt daarmee binnen handbereik, met nog ruim 30 dagen te gaan. De startup wil de financiering gebruiken om verder te investeren in de Nederlandse markt en in een nieuw businessmodel: bootvakanties in het buitenland.

Barqo, opgericht in 2014 en officieel gestart in 2015, biedt ruim 8000 beschikbare boten aan. Naast het (ver)huren van boten van privé-eigenaren in Nederland, de zogeheten peer-to-peer (p2p) verhuur, biedt Barqo sinds januari ook bootvakanties in het buitenland aan. Op het platform zijn motorkruisers en zeiljachten, met en zonder kapitein, te boeken in landen in en rond het Middellandse Zeegebied: Spanje, Zuid-Frankrijk, Italië, Kroatië en Griekenland.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

3 Reacties

Martin Voorzanger

Ik raak een beetje in de war van bovenstaand bericht. Oneplanetcrowd zegt namelijk:
* De eerste € 250.000 is reeds gecommitteerd door verschillende investeerders uit het netwerk van Barqo. Hierboven wordt een bedrag van €225.000 genoemd, alsof dit door crowdfunders op de 1e dag op tafel is gelegd
* Doelbedrag is €350.000 met maximaal leenbedrag van €550.000. Hierboven wordt een streefbedrag van €550.000 genoemd. Lijkt me dat het doelbedrag het streefbedrag is.

Gun het de jongens van Barqo van harte, maar vind duidelijkheid rondom dit soort cijfers wel essentieel. Het betreft overigens een converteerbare lening.

Ralph

Martin,

Dit is altijd een marketingtruc bij Crowdfunding, dan lijkt het alsof iedereen wil en is er een soort ‘Fear of missing Out’.

Ben wel benieuwd welke mensen die mee hebben gedaan met crowdfundcampagnes er iets aan over hebben gehouden, voelt toch altijd als een last resort voor startups die geld nodig hebben…

Floris van Hoogenhuyze - Barqo

@ Martin,

Ik begrijp jouw verwarring. Upfront hebben wij €225.000 opgehaald bij huidige investeerders, een informele investeerder en een Capital partij. De €250.000 staat verkeerd op OPC. Thnx voor jouw scherpte. Ons doel is om via de crowd een extra €125.000 op te halen –> Doelbedrag €350.000. Bij dit bedrag is de investering ook pas officieel rond. Indien wij dit behalen kunnen wij door funden via OPC naar een maximaal bedrag van €550.000 (weliswaar binnen de resterende dagen). Hiermee kunnen wij onze online marketingcampagnes nog meer kracht bij zetten en volgens onze prognoses vertienvoudigen!

@Ralph,

Zie reactie hierboven. De €225.000,- is inderdaad upfront gestort en communiceren wij ook gewoon op onze campagnepagina. Na één dag staan wij nu op €273.000 dus er zou zeker sprake moeten zijn van FOMO;).
Wij kiezen bewust voor een combinatie van een upfront investering en crowdfunding vanwege de sterke community die wij hebben opgebouwd en extra ambassadeurs die wij door de campagne mogen verwelkomen. Marketing technisch werkt dit doorgaans erg goed voor platformen.

Hoop jullie beiden ook te mogen verwelkomen binnen onze community en/ of als ambassadeur:)

Gr. Floris van Hoogenhuyze (Barqo)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond