Deel dit artikel
-

Bruna verbreekt samenwerking Sandd en DHL

Bruna verbreekt alsnog de kort geleden aangekondigde samenwerking met postbedrijven Sandd en DHL. Aandeelhouder PostNL was niet gelukkig met die overeenkomst en Bruna-directeur Fred Zeegers werd in december nog geen 24 uur na de bekendmaking van de overeenkomst ontslagen.

Zeegers had bedacht dat consumenten voortaan pakketjes zouden kunnen ophalen en verzenden in de filialen van Bruna, en bedrijven zouden er terecht kunnen voor frankering van hun post op een nieuw ontwikkelde frankeermachine van Sandd.

Daarmee werd PostNL niet uitgesloten, maar omdat Postkantoren BV voor 50 procent eigenaar is van Bruna en in ruim tweederde van de 300 Bruna-winkels al een afhaalpunt heeft, viel het plan intern helemaal verkeerd.

Bruna heeft het moeilijk. Om het voortbestaan te garanderen hebben aandeelhouders PostNL en ING besloten om te investeren in de toekomst van Bruna.

Overigens dreigt Sandd met een schadeclaim van 8 miljoen euro. Sandd-topman Ronald van de Laar zegt in De Telegraaf dat hij heeft begrepen dat de kapitaalinjectie van PostNL gekoppeld was aan het opzeggen van de overeenkomst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond