Deel dit artikel
-

Catawiki Europa’s snelst groeiende bedrijf

Online veilinghuis Catawiki is volgens Deloitte, gemeten naar omzetontwikkeling, Europa’s snelst groeiende bedrijf.

Het Nederlandse team achter de inmiddels internationaal bekende site won gisterenavond in het Londense Lanesborough Hotel de Deloitte Fast 500 (EMEA). Catawiki uit Assen zag zijn omzet de afgelopen vier jaar met liefst 45.080 procent groeien.

Vrijwel exact zeven jaar geleden begonnen René Schoenmakers en zakenpartner Marco Jansen op een zolderkamer met een soort wikisite om informatie over verzamelobjecten op te noteren. Sindsdien is Catawiki uitgegroeid tot een bedrijf met driehonderd man.

Dankzij een recente grote investering, 75 miljoen euro, kan Schoenmakers nu op zoek zijn naar nog eens honderd man extra, voornamelijk ontwikkelaars.

Verzamelaars en steeds vaker ook ‘gewone belangstellenden’ hun weg naar de site voor bijzondere objecten in huis, de vitrinekast of op kantoor.

Anders dan bij eBay worden de veilingen op Catawiki vooraf nog beoordeeld gescreend door echte veilingmeesters.

Deloitte verklapt bij de prijsuitreiking niets over de omzet van de deelnemende bedrijven.

Europa’s nummer twee is iZettle en nummer drie is Zerto. Vier bedrijven uit de top tien komen uit Engeland, twee uit Noorwegen en twee uit Israël.

Foto: Mark Hillary (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Johan van Mil

Gefeliciteerd René, Marco en rest van het team! En wij zijn ook supertrots als een van de eerste investeerders in Catawiki;)

Andre

Fantastisch succesverhaal!

Beetje jammer dat Johan de “topinvesteerder” zichzelf dan weer publiekelijk een schouderklopje moet geven…

Patrick

Catawiki een groot succes, dus super. Ik ken Johan als een enthousiaste man met kennis van zaken die samen met de andere partners ook vast een belangrijke inbreng hebben gehad in keuze’s in een vroeg stadium van de ontwikkeling van dit succes. Liever uitingen van trots hier van betrokken positief ingestelde mensen, dan dit soort dubbelzinnig geladen negatief geformuleerde berichten. Begrijp dus niet wat er jammer aan is Andre?

alex

hoe kan ik telefonisch met jullie in contact komen inzake jullie comissie.

met vriendelijke groet N.A.Eeken

Arco

Jammer dat Marco en René nu het grote geld binnenstroomt het verzamelaarsplatform steeds meer buitenspel zetten. Met verzamelaars en hun input om de catalogus achter catawiki groot te maken hebben deze heren niets meer van doen…..

Egbert

Wat helaas hier niet wordt verteld dat wanneer het grote geld zich ermee bemoeid, kleine verkopers van kleine kavels onder de 75 euro wordt weggejaagd met de zgn. gefigneerde marktwaarde van minimaal 75 euro per kavel. Ik heb 100% tevredenheidsscore en maak werken die later veel meer waard zijn dan de huidige biedingen. Net als Markplaats wordt de bouwsteen waarmee het is gebouw gestalte heeft gekregen ondankbaar weggeworpen omdat er gewoon, platweg, een aantal nullen bijmoeten. Qua IT werkt de site perfect moet ik zeggen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond