Deel dit artikel
-

CNN begint betaalde, live streamingdienst

CNN+ belooft abonnees elke dag zeker acht tot twaalf uur veelal exclusief geproduceerde uitzendingen. De betaaldienst gaat begin volgend jaar van start, zo maakt het uitgever uit Atlanta bekend.

Meer dan 450 mensen werken momenteel aan de productie van tientallen shows die in het eerste kwartaal van 2022 online gaan voor een internationaal publiek. Hoeveel zij moeten betalen voor toegang is nog niet publiekelijk vastgesteld.

CNN+ biedt onderdak aan bestaande maar ook veel nieuwe producties. Die worden niet uit luxe ontwikkeld, maar ook uit noodzaak. Mediabedrijf CNN verdient jaarlijks een miljard dollar aan distributiecontracten met kabelbedrijven wereldwijd en kan niet zomaar bestaande programma’s achter een nieuwe betaalmuur hangen.

Daarom maakt chief digital officer Andrew Morse van de nood een deugd. Nieuwe programma’s bieden vaker zogeheten deepdives over thema’s als klimaatverandering, ruimtevaart, wetenschap en maatschappij & mens. In zekere zin zien Morse de nieuwe producties als een verbreding van het redactionele aanbod van CNN.

Topman Jeff Zucker schetst: “CNN vond kabelnieuws uit in 1980, bepaalde hoe internetnieuws eruit zou gaan zien in 1995 en laat per 2022 zien hoe directe distributie van een streamingdienst kan werken.”

Veel voorwerk is al gedaan voor CNN. Consumenten zijn afgelopen jaren eraan gewend geraakt om te betalen voor films en muziek en de eerste streamingdiensten voor gaming en sport zijn ook reeds gevestigd.

Foto: llee_wu (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond