Deel dit artikel
-

‘Consument wil duurzaam online winkelen, maar weet niet hoe’

De meeste consumenten vinden duurzaam online winkelen belangrijk, maar ze weten niet altijd hoe ze dat moeten doen. Ze zijn wel bereid om hun gedrag aan te passen. Zo zegt 84 procent bewust te kiezen tijdens de aankoop zodat er geen producten retour gezonden hoeven te worden. Iets meer dan een derde van de consumenten is bereid om meer te betalen voor een duurzame bezorging. Dat blijkt uit de Thuiswinkel Duurzaamheid Monitor, die in opdracht van Thuiswinkel.org wordt uitgevoerd door Stakeholderwatch.

Op de vraag wat webwinkels zelf kunnen doen om te verduurzamen, staat het reduceren van plasticgebruik voor de consument bovenaan (88%), gevolgd door minder verpakkingsmateriaal gebruiken (86%).

Nederlanders willen ook wel zelf hun gedrag aanpassen om de bezorging te verduurzamen. 84% zegt bewuste keuzes te maken in een webshop, zodat ze het retour sturen van producten kunnen vermijden.

En 68% zou kiezen voor een duurzame afleveroptie als die wordt aangeboden. Slechts 28 procent van de consumenten denkt dat standaardlevering de volgende dag een duurzame afleveroptie is.

Consumenten verwachten van webwinkels veel meer informatie en actie op het gebied van duurzaam online winkelen.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

2 Reacties

Jorn Eiting van Liempt - Seenons BV

Toevallig een paar weken een leuk interview gehad door Emerce over hoe wij e-tailers helpen bij hun duurzaamheidsvraagstuk. Ik weet niet wanneer die online gaat, maar de strekking is dat wij vooral bij de DCs al heel snel kunnen helpen met het verduurzamen.

bert

Leuk hoe de modeindustrie zou kunnen leren van vintage verkopers. Ik koop alle kleding tweedehands, en dat is ook vanuit retourneren bezien duurzaam. Tweedehands kleding heeft immers altijd de exacte maten erbij staan. Bij de professionele online verkopers, ik blijf uiteraard weg bij hobbyverkopers op Vinted en Depop enzo. Geen vaag gedoe met L, XL of maat 38, 40 etc. Maar gewoon tailleomvang 76cm, binnenbeenlengte 70cm, rise 30cm, bovenwijdte 50cm etc. Ik heb vrijwel nooit meer iets dat niet past, en stuur nooit terug. Die sporadische miskoop stop ik gewoon in de kledingbak of geef ik weg, de prijzen zijn toch al laag vanwege tweedehands.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond