Deel dit artikel
-

ConsuWijzer zag toename meldingen over misleidende verkoop

ConsuWijzer, het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), zag vorig jaar een toename van meldingen over misleidende verkoop via internet van ‘gratis’ proefpakketten en levering van ongevraagde producten, diensten en abonnementen.

Consumenten klagen dat bedrijven rekeningen sturen voor producten of diensten waar zij niet om hebben gevraagd of die gratis leken. Bij ongevraagde abonnementen gaat het vaak om vakantiehuizen, reisjes, kortingsacties en prijsvragen.

De aanbieders zijn niet of moeilijk bereikbaar, en zet consumenten met agressieve incassopraktijken onder druk om te betalen.

Afgelopen najaar voerde de ACM een landelijke publiekscampagne met de boodschap: Bestel niet zomaar iets via social media. Check eerst wie er achter zit. De campagne heeft volgens de toezichthouder miljoenen consumenten bereikt. Ook dit jaar zal de ACM scherp toezicht houden op oneerlijke handel via internet en telefoon.

Consuwijzer.nl had vorig jaar ruim 3 miljoen bezoeken (9 procent meer dan in 2016). Het consumentenloket ontving 57.000 vragen en meldingen per telefoon en email (evenveel als in 2016).

Deel dit bericht

3 Reacties

Hubert - Novedad NV

Wat met de valse kortingen van de dag aanbieders die dagelijks mails sturen.
Ze duiden een prijs aan geven korting met een resultaat hoeveel je bespaart.
Mag dat in Europa en meer bepaald in Nederland ?

Karin - 1959

Ik heb op 14April kleding besteld bij Daisyall wat je voiruit moet betalen,tot op heden nog niks ontvangen.Mailtjes gestuurd kreeg ik geen antwoord op.Via messenger kreeg ik wel antwoord,waarop werd gezegd dat ze eerst mijn overgemaakte bedrag niet konden vinden.Ff later weer een bericht dat ze het overgemaakte bedrag hadden ontvangen.Ze zouden de bestelling verwerken maar kon nog even duren.Nu al een paar dagen via messenger vragen waarom het zo lang duurt.Ik hoor tot op heden niks van ze.

Maddy Bollen/Wolfs

Op 30 April bij Crideo nl 2 paar schoenen besteld en betaald na herhaalde mails nog steeds niets ontvangen bestelling 9743 op 4 mei verzonden, denk dat hier meer aan de hand vertrouw dit niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond