Deel dit artikel
-

Conversion Company wordt NEWCRAFT

Conversion Company krijgt een andere naam en past de organisatie aan om flexibeler te zijn en verworven expertises te verbreden en verdiepen. De onderneming gaat verder als NEWCRAFT.

“Vanaf vandaag veranderen er drie dingen”, zegt mede-oprichter Martijn Haanappel. “De naam, de organisatiestructuur en wat we doen.”

“Ik heb rond 2000 bij Lost Boys gewerkt en in die tijd was het in de industrie gebruikelijk om hoog van de toren te blazen.. Toen ik met Edgar Mul Conversion Company begon, zijn we het tegenovergestelde gaan doen. We opereren voornamelijk achter de schermen en je hoort niet veel van ons. Vanaf vandaag, onder de nieuwe naam, gaan we beter uitleggen wat we doen.”

In de zeven jaar van zijn bestaan heeft het bedrijf vooral voor een kleine groep beursgenoteerde bedrijven gewerkt. Namen noemt Haanappel niet als hij met Mul zijn nieuwe visie aan Emerce uiteen zet. “In iedere sector één klant die nummer een, twee of drie in zijn markt is.”

De nieuwe organisatie leidt ertoe dat de 85 medewerkers van NEWCRAFT rondom expertise worden geclusterd. Dat zijn: strategisch advies, channel management, online marketing, social en concept- c.q. technologie-ontwikkeling. “Vanuit deze ambachten, want zo beschouwen we ze, helpen we onze klanten met hun digitale transitie. Afhankelijk van hun status en wensen stellen we de expertiseteams samen.”

Bij het ontstaan van het bedrijf richtte het zich op het verbeteren van de online conversies van de klanten. De vergoeding voor de werkzaamheden was gebaseerd op de gerealiseerde besparingen. “Van de owned channels zijn we gegroeid richting de paid channels. Met de overname van Favela Fabric verwierven we kennis over earned channels en met Search Technologies wordt de slagkracht op Paid vergroot.

“De trend bij klanten is de verandering van achteraf analyseren naar op voorhand voorspellen op basis van data.”

Haanappel zint op nog een overname, een waarmee hij de mobiele expertise van zijn bedrijf verstevigt. “Dat kan het best met een derde partij.”

Deel dit bericht

2 Reacties

Jorg

De website van Newcraft zelf doet het op dit moment niet (Chrome/Safari met OS X)

Ivo Wentholt

Heel knap.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond