Deel dit artikel
-

Dataschandaal Facebook deert Nederlander niet

Het Cambridge Analytics dataschandaal bij Facebook en de de daaropvolgende oproep van cabaretier Arjan Lubach om het Facebook profiel op te zeggen, hebben weinig invloed gehad op het gebruik van Facebook door Nederlanders de afgelopen maanden. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

In januari stond de app van Facebook op 73 procent van alle Nederlandse smartphones geïnstalleerd. In april lag het aantal installaties van de Facebook app nog steeds ruim boven de 70 procent, waardoor niet gesproken kan worden van een significante daling.

Maar ook in het daadwerkelijke gebruik van de Facebook app is geen daling zichtbaar. Het gemiddelde gebruik van de Facebook-app lag in april net als in januari onveranderd op 25 dagen per maand.

Wel signaleert Telecompaper dat de waardering voor de Facebook app onder Nederlandse gebruikers al sinds eind 2016 daalt, maar daarin verschilt de app niet van soortgelijke apps.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Ik denk dat kritische Facebook gebruikers überhaupt geen app gebruikten. Wil je een FBexit zichtbaar maken moet je naar browsergebruik kijken.

Jeroen Smit

Ik denk dat FBexit helemaal niet veel gedaan heeft in Nederland. Lubach heeft natuurlijk een actie gehad, maar ook zij zijn er niet af, ze hebben de pagina niet zichtbaar gezet. dat is natuurlijk een beetje scheef. Ik snap wel dat ze het niet helemaal verwijderen, dan kan iemand anders namelijk met die pagina aan de haal, maar het toch behouden zegt ook wel dat je niet 100% van Facebook weg zal blijven.

Zelf heb ik de App laatst ook van mijn telefoon gehaald, niet omdat ik van Facebook af wil, maar omdat ik minder tijd op mijn telefoon bezig wil zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond