Deel dit artikel
-

Deelnemers Startupbootcamp Smart City & Living bekend

De elf deelnemers aan het Startupbootcamp-acceleratorprogramma Smart City & Living zijn bekend. Elf teams zijn nu uitverkoren om met intensieve begeleiding hun bedrijf verder te ontwikkelen.

De elf startups houden zich op verschillende manieren bezig met het slimmer maken van steden, huizen en leef- en werkomgeving. Van duurzame en mobiele energie, tot verplaatsbare woningen, educatieve oplossingen en de Internet of Things. Vooral veel buitenlandse startups hebben zich aangemeld voor dit programma.

Carnomise (Frankrijk): Autoverhuurdienst waarmee autobezitters parkeergeld besparen en geld kunnen verdienen als ze zelf op reis zijn. Carnomise is reeds actief in Parijs en rolt uit in diverse steden.

Civocracy (Duitsland): Een online netwerk dat burgers met elkaar verbindt zodat ze samen kunnen discussiëren over politieke en sociale thema’s, en waar nodig in actie kunnen komen. Civocracy lanceert haar oplossing in maart bij een groot aantal non-profitorganisaties en gemeentes in de Europese markt.

Flattire (Nederland): Een platform voor fietsers en fietsreparateurs, waarmee binnen 15 minuten hulp geregeld kan worden als fietsers pech onderweg krijgen. Flattire is een aantal maanden gelden gelanceerd in Amsterdam.

ComfyLight (Zwitserland): Een IoT-oplossing waarbij verlichting en beveiliging in huizen wordt gecombineerd. ComfyLight is momenteel onderdeel van het Bosch IoT-lab in Zwitserland en heeft recentelijk 100.000 euro aan prijzengeld gewonnen.

Stucomm (Nederland): Een service provider die de communicatie tussen onderwijsinstellingen en studenten effectiever en efficiënter maakt. Stucomm werd zes maanden geleden gelanceerd vanuit Utrecht Inc. en heeft inmiddels ruim 15.000 gebruikers.

Tespack (Finland): Tespack levert de volgende generatie wearable technologie in de mode industrie, vooral op het gebied van energie. Tespack heeft de laatste maanden 60.000 euro omzet gerealiseerd in de Finse markt.

Sustainer Homes (Nederland): Productie en ontwerp van mobiele huizen die volledig off-grid zijn (zonder aansluiting op gas, water of lichtnet). Daarnaast combineren ze modulaire bouwtechnieken met state-of-the-art technologie en design.

Multisense (Israël): Een platform voor gebruikersidentificatie en veiligheidsdoeleinden in een slimme stadsomgeving. Multisense werkt momenteel aan haar eerste pilots met City Bank in de USA en Israël.

Wiffinity (Spanje): een POP SaaS-platform dat het mogelijk maakt voor consumentenmerken om contact te zoeken met gebruikers door middel van relevante merkbeleving. Wiffinity heeft recentelijk een pilotcontract getekend voor de lancering van haar product.

OOSM (Slovenië): Een kostenefficiënt digitaal reclame- en campagnemanagementsysteem voor retailers, luchthavens, restaurants, tankstations, warenhuizen et cetera. OOSM bedient momenteel meerdere klanten.

Trakkies (Nederland): Trakkies is onderdeel van ESA-incubator heeft een IoT-oplossing die een naadloze verbinding legt tussen mensen, locaties en objecten. Trakkies zal de komende maanden haar hard- en softwareoplossing wereldwijd lanceren.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond