Deel dit artikel
-

Bescheiden groei online omzet in oktober

De online omzet was in oktober 3,4 procent hoger dan in oktober 2020. Webwinkels hebben 2,1 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), groeide volgens het CBS met 5,1 procent.

De online omzet van kleding en modeartikelen, van voedingsmiddelen en drogisterijen en van overig non-foodartikelen lag in oktober 2021 hoger dan in oktober 2020. De online omzet van consumentenelektronica was echter lager dan in oktober 2020.

 

De totale detailhandel heeft in oktober 6,6 procent meer omgezet dan in oktober 2020. Het verkoopvolume was 4,8 procent hoger. De omzet van de non-foodsector groeide met 12,7 procent, terwijl de omzet van de foodsector 1,8 procent kromp.

Vooral kleding- en schoenenwinkels hebben in oktober fors meer omgezet dan een jaar eerder. Verder was de omzet van deze winkels in oktober 2021 hoger dan in oktober 2019. Ook de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren, de drogisterijen, de winkels in meubels en woninginrichting en de winkels in recreatieartikelen hebben meer omgezet dan een en twee jaar eerder. Daarentegen hebben de winkels in consumentenelektronica en witgoed minder omgezet dan in oktober 2020. Wel was de omzet van deze winkels hoger dan in oktober 2019.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond