Deel dit artikel
-

EDAY: Wat doet schoonmaakmerk Henkel op TikTok?

Het kostte enige overtuiging, maar Henkel (bekend van Persil en Silan) is tegenwoordig prominent aanwezig op TikTok. Logisch, zegt Chris Romer (Wayne Parker Kent) op Emerce EDAY, want op TikTok is schoonmaken een rage.

Door COVID moesten we vaker onze handen wassen en onze kantoren desinfecteren. Daardoor is schoonmaken een geliefd onderwerp geworden op sociale media. Filmpjes waarin anderen viezigheid opruimen vinden we blijkbaar heel boeiend.

Mensen kijken tegenwoordig slechts 1,7 seconden naar een stukje content en maar liefst 50 tot 80 procent wordt niet of nauwelijks gelezen. Maar de cleanfluencers zijn een regelrechte hit.

Om binnen al dat communicatiegeweld toch op te vallen, moet je iets toevoegen dat echt relevant is. Zeker nu door het verdwijnen van cookies de klant steeds minder direct kan worden aangesproken.

Henkel heeft geen eigen retailkanaal, maar wil wel de dialoog met zijn klanten aangaan. Daarom gaat het bedrijf met Wayne Parker Kent zijn eigen cleanfluencers lanceren.

Hatice van Leeuwen (Mediahuis/MHX) vertelt hoe Samsung Instagram gebruikt om jonge gebruikers te wijzen op specifieke eigenschappen van de jongste smartphone S21. Niet door ze te overladen met technische specs, maar door te laten zien – Show don’t tell – dat je de smartphones juist heel goed kunt gebruiken om eten te fotograferen. Daarvoor is een speciale belichting vereist.

Samen met Samsung heeft Mediahuis op haar contenttitels als Beautify branded content ontwikkeld, zoals make up tutorials. Of video’s die antwoord geven op de vraag: hoe zet ik mijn kleding met de S21 op Vinted?

Volgens Romer is TikTok een platform dat zal blijven bestaan: “Platforms als Clubhouse en Snapchat waren heel even hype, maar zakten vervolgens weer weg. TikTok blijft alle records breken.”

De presentatie Cases TikTok/Henkel en Samsung: dit is hoe je daadwerkelijk impact maakt met branded content is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond