Deel dit artikel
-

Een op de tien volwassen computerbruikers heeft adblocker

Een op de tien volwassen computergebruikers heeft eind vorig jaar een adblocker geïnstalleerd. Dat blijkt uit onderzoek onder 50.000 consumenten uit 34 landen van GlobalWebIndex.

Opvallend is dat het aantal gebruikers vrij stabiel is gebleven. In het laatste kwartaal steeg het aantal echter wel, doordat Apple adblockers toeliet op iOS. Het aantal zou nog kunnen stijgen nu 42 procent aangeeft dat ze eventueel adblockers wil gaan gebruiken.

De interesse voor adblockers is niet leeftijdsgebonden, zegt GlobalWebIndex. Ook in de leeftijd van 55 tot 64 jaar wordt intensief gebruik gemaakt van adblockers, zeker twintig procent.

Regionale verschillen zijn er nauwelijks. Van het Midden Oosten tot de VS, het percentage gebruikers varieert van 32 tot 41 procent.

Gisteren werd bekend dat ook Samsung ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om, via een API, adblockerapps aan te leveren voor zijn eigen (standaard) browser. Een aantal apps is zelfs al beschikbaar, zoals AdBlock Fast en Crystal.

Deel dit bericht

1 Reacties

Chris Fancy

Adblockers worden vaak alleen gebruikt voor YOUTUBE. De irritante reclame ergert alle kijkers. Reclame blokken (danwel passief) hinderen niemand.

Reclame wereld maak je hard tegen Youtube reclame en het probleem verdwijnt

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond