Deel dit artikel
-

Eerste Belgische online platform voor kledingverhuur met abonnement

Het circulair digitaal kledingplatform Dressr biedt consumenten een abonnement op modeartikelen van onafhankelijke Belgische modelabels, waaronder het Brusselse Janue Brussels en het Antwerpse YNGR.

De modesector heeft volgens de Belgische oprichters ‘nood aan verandering’ en wil alternatieven bieden voor het traditioneel lineair verkoopmodel van modeartikelen. Het platform biedt tegelijk een grotere markt aan kleine lokale ondernemers.

Het kledingplatform kent twee componenten. Enerzijds richt het zich op modelabels, anderzijds op consumenten. Zij kunnen een abonnement nemen op modeartikelen en zo op een verantwoorde manier variatie brengen in hun garderobe. Abonnees selecteren via het Dressr-platform hun favoriete items en krijgen die selectie thuis bezorgd. Na 25 dagen hebben ze de mogelijkheid de items in te ruilen voor andere stuks, nog wat langer bij te houden of aan te kopen.

Het instapabonnement kost slechts 39 euro per maand voor twee artikelen en is met name bedoeld voor studenten en startende werkers. Voor 59 euro per maand ontvangen abonnees drie artikelen bij hen thuis en krijgen ze toegang tot exclusieve producten. Het derde abonnement bedraagt 79 euro per maand voor vier kledingstukken.

Naast de mogelijkheid tot verkoop via het platform, biedt Dressr partnermerken ook data- en marketingdiensten aan. Abonnees schrijven reviews over de producten die ze dragen en die feedback kunnen labels gebruiken om hun producten te verbeteren. De demografische kenmerken van de huurders die hun items kiezen, helpen dan weer om hun eigen marketing te verbeteren.

Dressr werkt vandaag samen met elf onafhankelijke Belgische labels YNGR, Tropas, A Natural Connection, Mona Wie, Janue Brussel, Elegnano, REinvented, The KOFF Label, Studio AMA, Oh-live! en Scarves & Stuff by Solange.

Dressr moedigt modelabels aan om in de design- en productiefase keuzes te maken die de levensduur van het artikel en de ecologische voetafdruk ten goede komen. Zo hebben kledingstukken die makkelijk te wassen en herstellen zijn een langere levensduur en kunnen ze langer gebruikt worden door abonnees.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond