Deel dit artikel
-

Eerste diabetes-app met online gemeenschap

Philips en het Radboudumc introduceren een eerste diabetes-app met online gemeenschap om patiënten regie over zorg te geven en te helpen bij het maken van betere zorgbeslissingen.
 
Via een mobiele app kunnen patiënten hun bloedsuikerniveau, insulinegebruik, voeding, fysieke activiteit, stemming en stress bewaken, en thuis en onderweg op basis van gegevens feedback en coachingsadvies krijgen.

De app, die is gebouwd op het digitale cloud-platform HealthSuite en de Salesforce App Cloud, wordt deze week onthuld op de Dreamforce 2015-conferentie in San Francisco.

Het systeem is het eerste dat elektronische patiëntgegevens, verschillende apparaten op het gebied van persoonlijke gezondheid – waaronder draadloze glucosemeters en activiteitsmonitors – en door de patiënt zelf ingegeven gegevens verzamelt en verbindt.

Via een smartphone of tablet geeft de app patiënten doorlopend toegang tot belangrijke parameters als bloedsuikerwaarden, insulinegebruik en voeding. Binnen de medische richtlijnen van zorgorganisaties kunnen deelnemende patiënten en zorgprofessionals via privéberichten of het delen van berichten met elkaar in contact komen.

De oplossing die beide partijen ontwikkelen zal zich in deze eerste fase richten op patiënten met diabetes type 1.

Er zijn plannen om vergelijkbare oplossingen te introduceren voor andere chronische aandoeningen.

Jeroen Tas, CEO van Healthcare Informatics Solutions & Services bij Philips, spreekt binnenkort op eHealth Convention in Amsterdam. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond