Deel dit artikel
-

Eerste website eindigend op .amsterdam live

De eerste websites eindigend op .amsterdam zijn woensdag online gegaan, te beginnen met TEDx.amsterdam. Andere pioniers zijn Blond Amsterdam, de haven van Amsterdam (port.amsterdam) en muziekwinkel Concerto (concerto.amsterdam).

Het pioniersschap van TEDx Amsterdam werd ingeluid met een presentatie van Erik Huizer, chief technology officer van Surfnet en hoogleraar internettoepassingen aan de Universiteit Utrecht.

Steden als Londen, New York en Berlijn hadden al eerder hun digitale grondgebied opengesteld. Zowel bedrijven als particulieren blijken in steden als New York, Londen en Berlijn, en recenter ook in Friesland met .FRL, grote belangstelling te hebben om op die extensies hun digitale diensten en winkels (verder) te ontwikkelen.

Voorlopig kunnen alleen de 100 pioniers nog beschikken over een .amsterdam domein. Vanaf 1 juni kan iedereen een domeinnaam aanvragen, waarbij er voorrang is voor Amsterdamse bedrijven en inwoners. Vanaf 1 september is het internet-domein zonder beperking open, op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Deel dit bericht

1 Reacties

Lars

En wat was de meerwaarde ook alweer precies?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond