Deel dit artikel
-

Eigenaren Bookspot en Storytel investeren 4 miljoen in Blendle

De nieuwe verschijningsvorm van boekenclub ECI, Bookspot geheten, en de Deense mede-eigenaar van Storytel investeren vier miljoen euro in media-app Blendle.

Ondernemer Alexander Klöpping maakte vanochtend bekend dat de twee partijen onlangs investeerden in het bedrijf dat hij oprichtte met Marten Blankesteijn. Het nieuwe geld wordt gebruikt voor marketingdoeleinden, om meer klanten te winnen, en het product Blendle door te ontwikkelen.

Het is niet bekend tegen welke waardering de partijen instappen.

Er wordt niet gesproken over deelname van de eerdere investeerders INKEF Capital, Nikkei, New York Times en Axel Springer.

De investeringen door BookSpot, dochter van Novamedia, en de Deen Morten Strunge lijken vooral operationeel gemotiveerd. Beiden krijgen hierdoor aansluiting tot een bedrijf wiens product dicht tegen de eigen activiteiten ligt.

Novamedia is actief op het boeken- en uitgeefvlak. Naast BookSpot is het ook eigenaar van boekhandel Scheltema in Amsterdam en enkele uitgeverijen. Het is een investeerder met een lange horizon. Morten Strunge is een serie-ondernemer annex -investeerder die op jonge leeftijd al naam maakte met de oprichting en verkoop van een mobiel telecombedrijf (profiel). Momenteel participeert hij in bedrijven die handelen in wijn, cosmetica, kleding en het wisselen van autobanden. In het dagelijks leven is hij CCO bij Storytel, een audioplatform dat ook in Nederland actief is.

Klöpping zegt in een persbericht meer te willen investeren in de audiokant van Blendle. “Morten is een ontzagwekkende ondernemer met veel relevante ervaring voor Blendle. Zo bracht hij Storytel succesvol over de grens, en heeft hij unieke ervaring met abonnementsdiensten, uitgevers en andere partners. Morten zal van onschatbare waarde zijn voor Blendle.”

Foto: Pedro Simoes (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Maurice Jansen

Wordt er ook nog geld verdiend?
Lees alleen maar berichten van Blendle dat ze investeerders binnenhalen.

Waarschijnlijk willen de bestaande investeerders niets meer inbrengen.
Lijkt mij een alarmbel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond